Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2014 08:16 - Информация за хората с увреждания
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 1560 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 02.08.2014 11:04


 Лятна програма социализира деца и младежи с увреждания

image Готова е лятната програма за работа с деца и младежи с увреждания в Кюстендил, съобщи Мая Мицова, директор на Дневния център за деца и младежи с умствени и физически увреждания “Вяра, надежда, любов”. „ Летният план е разработен по седмици и се стараем да извеждаме децата всеки ден извън центъра”, обясни тя. Децата и младежите имат предвидени разходки в града, посещение на спортни и детски площадки. Всички потребители на социалната услуга са посетили зоологическата градина в София. Предстоят и екскурзии в Осоговска планина и до манастира в село Граница. Три пъти седмично децата ходят на плаж. „Децата са ангажирани и в нашата оранжерия, в която те отглеждат цветя. Ние ги учим и на екологични навици, както и на безопасност на движението”, допълни Мая Мицова. През месец август ще се организира конкурс за най-хубава рисунка. Тогава започва и подготовката за летен карнавал финал на лятната програма.
     Незрящи участваха в проекта „Познанието и спортът”

image
     
края на юли приключиха мероприятията по проекта „Познанието и спортът – средство за реализация и интеграция в обществото”. Проектът е финансиран от фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика и се реализира от Спортен клуб за хора със зрителни увреждания „Пауталия спорт-2005”. Целта на проекта е да се преодолее социалната изолация и повиши личностното самочувствие на хората със зрителни увреждания чрез включването им в спортни и културни мероприятия. В хижа „Осогово” се проведе тренировъчен курс на шахматистите със зрителни увреждания - членове на клуба, под ръководството на треньора Асен Анев. 20 шахматисти от Кюстендил, София, Силистра и Благоевград, мериха сили по време на турнира. На първо място се класира Йордан Георгиев от Благоевград, втори и трети са кюстендилците -Борислав Лазаров и Кънка Витова.
  На тържествената вечер мъжката певческа група „ДЕМОС” с художествен ръководител Милчо Порожанов изнесе концерт, а танцовата група на шахматистите от СКИ „Витоша” /София/ се представи отлично. 
image
Кюстендилският клуб, благодарение на проекта закупи маса и оборудване за спорта за слепи „Шоудаун”. На стадион „Осогово” се проведе демонстрацията на този спорт от партньорите от София и Силистра. „Това бе последното мероприятие по изпълнението на проекта, като в него се включиха 37 участника със зрителни увреждания. Проектът бе много интересен за всички”, сподели Кънка Витова, ръководител на проекта.

Вижте още:ДВФУ Ильо Войвода Кюстендил

И някои нормативни документи:

Дирекции _Социално подпомагане_ _ Информация за всички социални помощи отпускани от Дирекциите Социално подпомагане


НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА _ АСИСТЕНТИ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ_






Гласувай:
18



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 921967
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930