Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 17:08 - Приключи изпълнението на проекта "Компютърни занимания за хора с увреждания"
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 3382 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 26.02.2014 17:10


                                                                      
image
Във връзка с приключване на проекта "Компютърни технологии за хора с увреждания"  на 11/02/2014  г. в конферентната зала на "Специализирана болница за рехабилитация" в гр. Кюстендил се състоя пресконференция на която присъстваха представители  на ТВ "Колор", ТВ "Запад", в. "Вяра" и мн. други, както и бенефициентите, участвали в проекта. Резултатите от  проведените тестове показаха завидни  резултати  и отлични умения вследствие на  това обучение. Вижте и снимки от пресконференцията: image
image




                               
      image
                                                  ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЯ

 Във връзка с плана за визуализация и публичност  и отчитане на резултатите от проекта "Компютърни занимания за хора с увреждания"  сдружение "Кураж" организира пресконференция, която ще се състои  на 11/02/ 2014 г. от 15 ч.  в конферентната зала на "Специализирана болница за рехабилитация" в гр. Кюстендил.
Поканват се  всички медии и кабелни оператори и  бенeфициенти, участващи в проекта, както и всички приятели на сдружението.

image
 image Снимки от края на проекта .   
image

На последното  заключително занятие по  проекта "Компютърни занимания за хора с увреждания" беше проведен тест с бенефициентите , където участниците по проекта показаха завидни знания и отлични умения от 4 месечното обучение.

image
image

На 25/12/2013 г. участници в проекта "Компютърни занимания за хора с увреждание" и приятели посрещнаха Коледните и новогодишни празници в  приятна и  ведра обстановка. Ето и няколко снимки за спомен от това мило тържество.

image

image

image

image

image
image
Тази седмица бенефициентите, участващи в проекта "Компютърни занимания за хора с увреждания" се запознаха с понятието фейсбук и създадоха своите потребителски профили, изграждайки мрежа за комуникация.

Фейсбук (на английски Facebook) е уебсайт, най-голямата безплатнаонлайн социална мрежа в света и се предлага в над 70 езика. Отворен е на 4 февруари 2004 г., управляван и притежаван от частната фирма „Facebook, Inc“ със седалище в Силициевата долина,КалифорнияСАЩ[1]

image

Потребителите на социалната мрежа се групират по географско положение, месторабота, учебни заведения, интереси и други. Всеки потребител избира каква информация да въведе за себе си, както и какви групи или личности могат да имат достъп до нея. Комуникацията между потребителите в мрежата се осъществява по много начини, включително изпращане на лични съобщения, покани за участия в мероприятия, споделяне на снимки, текст, хипервръзки, видеооткъси, създаване и участие в групи по интереси, сравнение на резултатите от тестове, участие в различни игри.

image

Потребителски профил[редактиране | edit source]

Потребителите имат възможността да създават свои собствени профили със снимки, списък с интереси, информация за контакт и друга персонална информация. Те могат да общуват с приятели и други потребители чрез лични или публични съобщения, както и с помощта на чата. Освен това те могат да създават и да се присъединяват към групи, свързани с определени интереси и да „харесват“ страници (наричани „фен страници“ до 19 април 2010 г.), сред които има и такива, които се поддържат от компании като средство за реклама. Фейсбук бе многократно предизвикван да добави опцията „трети пол“, „друг“ или „интерсекс“ при таба за двата пола. Социалната мрежа отказва да го направи с обяснението, че хората могат „да изберат да не показват своя пол на профила си“. Изследване, направено през 2012 г. от Pew Internet и American Life сочи, че между 20% и 30% от потребителите редовно постват, тагват се и правят други неща в социалната мрежа. Потребителската страница е изчистена, с основен син цвят, тъй като Зукърбърг не може да вижда цветовете червено и зелено.

Много от новите смартфони предлагат достъп до Фейсбук чрез уеб браузърите си или специална апликация. Официална Фейсбук апликация се предлага за операционните системи AndroidiOS, и WebOSNokia и 

Research In Motion също предлагат такива апликации за техните мобилни устройства. Повече от 425 млн. активни потребители достигат до Фейсбук чрез мобилните си телефони чрез 200 мобилни оператора в 60 страни.

image

И няколко игри за бенефициентите:

Facebook Igri
Zuma Deluxe - Зума Делукс - Зума игри Zuma - Пъзели Тухли - Игри онлайн - BG Flash
Играта Стани Богат - Логически игри - Игри онлайн - BG Flash
Супер балончета - Igraiigri.com
Игри с коли Трудно състезание - Топ Игри
Шах онлайн - играйте сега!
Шах в мрежа и срещу компютър, Шахматни задачи, Шахмат
шах за начинаещи
Онлайн Шах - Топ Игри
Шах онлайн, Шахмат в мрежа с реален противник
Игра на шах - Национална онлайн партия
Шах порталът на България
image

   Във връзка с наближаващите  Коледни празници и Новата 2014 г. членовете и приятелите на сдружение "Кураж ", както и участващите в проекта бенефициенти, са поканени на 26/12/2013 г. от 13,30ч.  в "Дома на миньора" на тържество с празнично меню:
                           1. Салата от зеле и моркови - 150 гр.
                      2.Пилешка супа - 300 гр.
                      3.Пиле печено с гарнитура -220 гр.
  
                    4.Крем карамел -200 гр.
                      5. Безалкохолни напитки - 1 бр., 500 гр.
                      6.Хляб - 3 фил.

Менюто е на стойност 6 лв. За справки и записвания на тел.078/921717 или в офиса на "Христо Ботев" при Даниела Ангелова,  организатор на сдружение "Кураж" с работно време от 11  до 18 ч. В офиса на сдружението  има интернет и компютри на разположение. Също така можете да получите и компетентни отговори на въпроси, които ви интересуват.
Ръководството на СХУ "Кураж" и лично неговият председател инж. Димитър Андонов Ви поздравяват с наближаващите празници, като Ви желаят много здраве, щастие и лични успехи!

image
▶ Bonne et heureuse annee 2014!Joyeux Noel! - YouTube
▶ Светла Коледа - YouTube
image

image

Членове и приятели на сдружение "Кураж" в това число и подвижните бенефициенти, участващи в проекта "Компютърни занимания за хора с увреждания" присъстваха на концерта по случай 3 декември - Международен ден

image

за хора с увреждания, състоял се в читалище "Братство" в гр. Кюстендил. 
Повече за 3 дек. можете да прочетете като кликнете върху синия линк.

and08.blog.bg/regionalni/2012/11/27/mejdunarodniiat-den-na-hora-s-uvrejdaniia-i-tiahnoto-ejednev.1025176
За да видите целия концерт за Международния ден на хората  с увреждания, състоял се в читалище "Братство" в гр. Кюстендил на 3 дек. 2013 г., кликнете върху синия линк по-долу или върху снимката със стрелката.
Медународен ден на хората с увреждания 2013 - YouTube
image

image

                                                      Програма Скайп

Skype  е програма, която предоставя на всички хора възможност да контактуват. Това е от голямо значение за  хората  с увреждания.  Програмата е включена в проекта  "Компютърни занимания за хора с увреждания" и се реализира много успешно.  Всички преки бенефициенти имат създадени акаунти в скайп  за да може да контактуват както помежду си, така и в международен план.

   image image

Със Skype можете да разкажете случка, да празнувате рожденни дни, да научите език, да организирате среща, да работите с колеги – почти всичко, което ежедневно правите заедно. Можете да използвате Skype чрез най-удобното средство за вас – по телефона, на компютъра или чрез телевизор с инсталиран Skype. Можете да започнете да използвате Skype безплатно – например за разговори, видеоразговори и обмен на мигновени собщения с други абонати в Skype. Можете дори да изпробвате конферентни видеоразговори – с най-новата версия на Skype.
С минимална такса можете да правите и още неща, по повече начини, с повече хора, като например да звъните на телефонни номера, да използвате WiFi достъп или да изпращате SMS съобщения. Можете да използвате предплатена услуга или да платите за абонамент, както ви е най-удобно. А в деловия свят това означава, че можете да съберете цялата си екосистема от работници, партньори и клиенти в името на добре свършената работа. Изпробвайте Skype още днес и започнете да добавяте приятели, членове на семейството и колеги. Няма да ви трудно да ги намерите; стотици милиони хора вече използват Skype, за да вършат почти всичко заедно.

                    imageimage


image
Продължава успешното изпълнение на дейност №3 по проекта "Компютърни занимания за хора с увреждания" . Всички преки бенефициенти създадоха своя собствена електронна поща (e-mail)  и започнаха свободно да комуникират помежду си.                                                 
image
 
image
                                        image                                                  
imageimage

image

На заседание в Областния съвет за интеграция на хората с увреждания Илияна Георгиева от сдружение "Кураж" - Кюстендил, представи

image

 утвърденият проект “Компютърни занимания за хора с увреждания”, изпълняван от организацията.Чрез проекта 10 те бенефициенти ще се докоснат до информационните технологии. Неговата реализация дава възможност за пет месеца,представителите на целевата група да се научат да използват компютрите и интернет.За изпълнението на проекта са закупени две компютърни конфигурации, единия компютър е инсталиран в офиса на Сдружение”Кураж”,другия –преносим ще се използва за работа с трудно-подвижни бенефициенти. 
image

                                                      image
image
През месец ноември продължава изпълнението на дейност 3  -  провеждане на компютърни занимания на хора с увреждания. Занятията се провеждат индивидуално при голям интерес и повишена активност на хората с увреждания.
image
image
Според плана на бенефециента ще бъдат застъпени имейл imageи скайпimage

комуникации по интернет, търсене на информация и използването и за работа и забавление - работа с компютърни програми  Майкрософт офис пакет. Продължава работата с трудно подвижни бенефициенти в техните домове.

image
image
                                      image
 Пресконференция на местните медии с представители на кабелните оператори във връзка с популяризиране и разясняване  целите, задачите и реализирането на проекта на сдружение "Кураж"  в гр. Кюстендил.
Клипът е представен от упр. съвет с председател инж. Д. Андонов и касае
реализацията на проекта.
▶ Пресконференция с представители на местните медии и кабелни оператори - YouTube

image

image

                         image
                                                                                                                          На 18/10/2013 г. в офиса на сдружение "Кураж" се проведе среща с подвижните бенефициенти.Всеки един от тях попълни тест за владеене на информационни технологии и заедно с обучителите съставиха работен график. Инж. Д. Андонов накратко разясни целите, задачите и  и очакването от настоящия проект.  
image
     
Вижте и клип с част от изказването на инж. Д.Андонов във връзка с проекта.
http://youtube.com/watch?v=ksB_ZNydZII         За да видите клипа, кликнете върху синия линк или върху снимката със стрелка в синьо.                                                                         image                                                                                                                       image                                                   image

                                 ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА НПО В БЪЛГАРИЯ ПО   

                                 ФИНАНСОВИЯ МЕХАНИЗЪМ НА ЕВРОПЕЙСКОТО  

                                 ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО  2009-2014 г.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Съюз на хора с увреждания от Община Кюстендил "Кураж" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България.“

 

 Проект BG05/131

„Компютърни занимания за хора с увреждания. Създаване на интернет общество в рамките на целевата група

     През настоящата година Сдружение „Кураж” гр.Кюстендил   кандидатства в първия конкурс за набиране на проектни предложения по програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на  ЕИП 2009 – 2014 г.   Програма за подкрепа на НПО в България - Начало

      Проектът ни  „Компютърни занимания за хора с увреждания. Създаване на интернет общество в рамките на целевата група  цели провеждане на мероприятия, насочени към индивидуална и групова работа с членове на сдружението – обучение чрез занимания с компютър, което да им даде възможност да придобият умения за самостоятелен живот и социална адаптация. Хората с увреждания в Кюстендил са изолирани въпреки демонстрираната загриженост на различни правителствени и политически организации. С този проект ще подпомогнем  възможността за общуване на хората от целевата група и ще създадем  интернет общество в нейните рамки и между сродни организации в страната.
      Целевата група се състои от десет човека с увреждания, като за по-трудноподвижните  от тях компютърните занимания ще се провеждат по домовете им.Останалите, ще посещават офиса на сдружението.Предвидена е индивидуална работа с всеки един от преките бенефициенти съобразно здравословното му състояние.
       За осъществяването на компютърните занимания в преките разходи по проекта е предвидено закупуването на два броя компютърни конфигурации –един,  който ще се инсталира в офиса на сдружение „Кураж” и един преносим компютър, който ще се ползва за обучение в домовете на бенефициентите, които по здравословни причини не могат да се придвижат до там. В проекта застъпихме равнопоставеността  между половете – 7 души от обучаемите ще са жени.

     Всяка една от дейностите ни по проекта ще бъде отразена на интернет страницата ни.

     Чрез заниманията преките бенефициенти ще получат реални технически умения за работа с компютър,  ще могат да ползват интернет за връзка със своите близки, лекуващия лекар, с хора от сродни организации в страната. В съвременния свят за хората в неравностойно положение е изключително важно да имат достъп до технологиите на информационното общество. Определено ниво на владеене на тези технологии вече се изисква за повечето работни места, при пазаруване, при извършване на банкови операции, както и при много забавни занимания и игри, включващи използването на информационни технологии. Чрез  интернет и комуникационните технологии бенефициентите ни ще имат възможност пряко да участват в обществения живот в град Кюстендил, да изказват мнения във форумите и участват във формиране на политики.

   След приключване на проекта предполагаме, че участниците в него ще подобрят качеството си на живот и социална адаптивност. Закупената техника ще бъде използвана не само от членовете на сдружението ни,но и от всички хора с увреждания ,които желаят да се докоснат до информационните технологии и до интернет пространството.Това е залог за бъдещето устойчиво развитие на проект BG05/131 „Компютърни занимания за хора с увреждания. Създаване на интернет общество в рамките на целевата група
.            image  ПРЕССЪОБЩЕНИЕ  image
Във  връзка с изпълнение на плана за визуализация и публичност, на 10/10/2013 г. /четвъртък/ от 16 ч. в офиса на сдружение "Кураж" на ул. "Хр. Ботев" №109 /клуба на пенсионера/ ще се проведе пресконференция с представители на местните медии и кабелни телевизии  за разясняване на проекта "Компютърни занимания за хора с увреждания. Създаване на интернет общество в рамките на целевата група.
  image
                          
ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА НПО В БЪЛГАРИЯ ПО   

                                 ФИНАНСОВИЯ МЕХАНИЗЪМ НА ЕВРОПЕЙСКОТО  

                                 ИКОНОМИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО  2009-2014 г.

„Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи отСъюз на хора с увреждания от Община Кюстендил "Кураж" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България.“

 

 

 





 

 




Гласувай:
9


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 921773
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930