Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2012 18:49 - За хората с увреждания от Кюстендил
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 1497 Коментари: 0 Гласове:
17

Последна промяна: 22.11.2012 07:53


 Ето три от последните публикации, касаещи хора с увреждания от гр. Кюстендил:

Общината настанява хора с увреждания или с психически разстройства в социални домове по проект На ежемесечната работна среща на кметовете и кметските наместници на населените места на територията на Oбщина Кюстендил, представители на общинска администрация съобщиха, че във връзка с кандидатстването на общината по проект на ОП "Развитие на човешките ресурси" към МТСП е необходимо да бъдат издирени хора с увреждания или с психически разстройства за да бъдат настанени в социални институции. Лицата трябва да бъдат освидетелствани от ТЕЛК, за да може на базата на заболяването да се определи в какъв вид социално заведение да отидат.

image

Сградата на полицията в Кюстендил ще бъде достъпна за хора с увреждания Рампи за хора с увреждания ще бъдат поставени до края на ноември пред двата входа на полицията в Кюстендил - главния и този за подаване на лични документи. Предвижда се и обособяване на сервизно помещение. Дейностите по изграждането на рампите са по програма "Достъпна среда", а средствата отпуснати за дейностите, целево от МВР са в размер на 30000 лева.
Информацията е отсайта knnews.bg.
250 хил. лв. спечели община Кюстендил за „Помощ в дома”

Осигуряват се 43 нови работни места  Община Кюстендил спечели близо 250 хил. лв. по проект „Помощ в дома” за услуги за лична помощ и социално включване. Целта на проекта е да създаде модел на социално предприятие, което да осигури възможност за социално включване и предоставяне на качествени социални услуги в домашна среда за хора от уязвимите групи, които са с ограничения или невъзможност за самообслужване и са в риск от социална изолация. Ще бъдат обгрижени 110 лица с трайни увреждания и възрастни хора с ограничения или нямащи възможност сами да се обслужват. За целта ще бъдат наети 43 безработни лица, в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или на професионална пенсия за ранно пенсиониране, които ще бъдат лични асистенти.   „Чрез проекта от една страна се помага на хора в нужда, а от друга се създава заетост във време на криза. Сред дейностите, които ще се извършват по проекта, освен създаването на звено към Дирекция „Социални помощи” към общината, ще има й почасови услуги за лична помощ на нуждаещи се лица, за социална подкрепа и социално включване на нуждаещи се лица, както и услуги за комунално-битови дейности на нуждаещи се”, информира заместник-кметът по „Хуманитарни дейности” към община Кюстендил Виктор Янев.                                                                             в. "Наблюдател"




Гласувай:
17



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 922499
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930