Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 15:19 - ГЛЪТКА ВЪЗДУХ ЗА ПЕНСИОНЕРИ .......
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 3829 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.11.2010 07:19


 Защо откриването на първите 14 магазина на търговска верига "Лидъл" в България предизвика километрови опашки и безредици, както в София, така и в Пловдив, Варна, 
Пазарджик,  Сливен,  Кърджали, Петрич и др. градове? Очакваме такъв магазин и в гр. Кюстендил, за да могат пенсионерите и хората с увреждания да поемат глътка въздух с наполовин предлаганите цени.
Пред новите магазини така беше през почти целия ден...Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска засилено полицейско присъствие около магазините "Лидъл", съобщи Пресцентърът на Столичната община.Причина е струпването на извънредно много хора в първите часове преди и след откриването на магазините днес. (вижте фоторепортаж на Георги Димитров от Vesti.bg)Жена от опашката пред магазина, интервюирана от БНР, каза:"Не сме толкоз гладни, ми толкоз ни е акъла..."Фандъкова и министрите Тотю Младенов и Росен Плевнелиев присъстваха на откриването на единия от четирите магазина в столицата - в ж.к. "Захарна фабрика".
image

Десетки, а може би стотици, граждани очакваха отварянето на магазина "Лидъл" още от тъмни зори.
image

Изключителни усилия костваше на охранителите на търговския обект да осигурят реда, тъй като веднага след официалното откриване в 8.00 часа граждани започнаха да се блъскат с количките си за пазаруване пред входа на супермаркета. На мястото вече имаше и служители на МВР.В 8 часа днес бяха открити 14 магазина на германската търговска верига "Лидъл" известна в цяла Европа с ниските си цени.В София има четири магазина - на бул. "Сливница" 236, в жк "Хаджи Димитър" на ул. "Резбарска" 1В, в жк "Надежда 2" на ул. "Хан Кубрат" 67 и в жк "Дружба 2" на бул. "Димитър Пешев" 30.

Другите магазини са  в Пловдив, Варна, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Петрич, Монтана, Ловеч и Габрово."Да пазаруваме с удоволствие и да имаме повече пари за пазаруване", пожела столичният кмет Йорданка Фандъкова.Министър Росен Плевнелиев подчерта, че инвестицията на компанията започва преди три години и до момента възлиза на над 130 млн.евро. Очаква се общият размер на вложените средства да достигне 300 млн.евро.

Социалният министър Тотю Младенов изтъкна, че в търговските обекти са назначени над 900 души. В първите месеци на следващата година ще бъдат назначени още около 300 служители, повечето от които са безработни, регистрирани в бюрата по труда.

Цените за откриването са скандално ниски:олио за 1,49 лв. за литър, банани - 69 ст./кг, мандарини - 77 ст./кг, краставици - 33 ст. за бройка.
 Тези цени ще са в сила до неделя. По щандовете ще има парна ютия по 14,99 лв., прахосмукачка за сухо и мокро почистване за 88 лв., шевна машина за 111 лв.

От управлението на веригата съобщават обаче, че за промоционалните стоки има ограничения. Един клиент ще може да си купи до 3 кг банани и мандарини, до 5 бутилки олио, до 10 краставици, например.

За опашки от хиляди хора се съобщава и от Монтана. Хората се тълпяли, за да купят олио за 1,45 лв, краставици и моркови по 0,35 лв за килограм, банани по 0,69 лв, мандарини по 0,60 лв, домати по 1 лев, захар по 90 стотинки за килограм и т.н.
Областната дирекция на МВР осигурила засилено присъствие на полицаи и не допуснала безредици и разправи.
В Сливен възрастна жена е била приета в спешното отделение на болница "Д-р Иван Селимински" с контузена ръка при блъсканицата пред новия магазин.

Почти 30% от храните в магазините на веригата "Лидъл" ще бъдат българско производство, съобщи Милена Драгийска-Денчева, шеф на "Лидъл България". Предвидено е скоро магазините на "Лидъл" в страната да бъдат 40.Това означава, че още в началото "Лидъл" има почти еднакъв брой магазини с основния си конкурент "Пени маркет" при т.нар. харддискаунтъри - вериги, които разчитат главно на ниските цени."Лидъл" е част от "Шварц груп", която държи и "Кауфланд", а "Пени маркет" е в "Реве груп", собственик и на "Билла".

България е 24-ата държава, в която "Лидъл" отваря магазини. В Европейския съюз веригата още не присъства само в прибалтийските републики и в Румъния, но има мрежи в Швейцария и Хърватия.Общо в Европа магазините на "Лидъл" са 9000, във фирмата са наети 150 000 служители. Всеки ден от "Лидъл" пазаруват около 7 млн. души.
И един клип на песента на НЛО  -  "Партии любими", песен, която ни насочва към причинителите на тези безредици с гладни пенсионери, за държавниците, които ни докараха до този хаос.
А ако искате да видите какво е станало при откриване на магазините, кликнете върху стрелката на втория клип. Информацията е от БТВ.









Тагове:   стоки,   въздух,   магазини,   бТВ,   Лидъл,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 921857
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930