Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2015 14:35 - Международна конференция в подкрепа на услугите за деца с увреждания се провежда в Кюстендил
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 1989 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Международна конференция на тема „Да работим заедно за прехода от институционална грижа към грижа в общността" се провежда до 27 март в гр. Кюстендил. 
Във форума участват над 80 представители на новоразкритите социални услуги за деца и младежи и на общините от Югозападния регион, неправителствени организации и институции, свързани с процеса на деинституционализация. 
Специален гост-лектор е Женевиев Клутур-Монрибо - френски клиничен психолог, психопатолог и психоаналитик, която работи с деца и младежи с психични страдания в гр. Бордо, Франция. Тя ще представи модели за работа в услуги за деца и младежи с нарушени социални връзки, вследствие на дългогодишен престой в институции. 
Как се работи с деца с психични страдания, какви са трудностите в адаптацията на децата и младежите с увреждания в новите социални услуги - център за настаняване от семеен тип и защитено жилище, реакции при кризи, са сред основните теми, които ще дискутират участниците в конференцията. Регионалните екипи по деинституционализация от Благоевград и Кюстендил ще споделят опита си, добрите практики и предизвикателствата в прехода от институционална грижа към грижа в общността.
Клутур ще посети центрове за настаняване от семеен тип и защитени жилища в градовете Кюстендил, Перник и Благоевград, разкрити в изпълнение на Операция „Да не изоставяме нито едно дете", финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Френският психолог ще обсъди с персонала на услугите модели за практическа работа, чрез които ще се осигури по-високо качество на грижа за настанените деца и младежи с увреждания.
Това е последната от поредицата срещи с участие на международни експерти, които бяха планирани и осъществени в шестте района за планиране в България, в подкрепа на персонала на новите резидентни услуги за деца и младежи с увреждания. В тях участваха и бяха обучени над 500 специалисти от ЦНСТ и Защитени жилища в цялата страна.image

 Моля, прочетете го! - 26.03.2015 г. 08:55:17

ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

ДО МИНИСТЪРА НА МТСП
Г-Н ИВАЙЛО КАЛФИН

ДО МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
Д-Р ПЕТЪР МОСКОВ

ДО МИНИСТЪРА НА МОН
ПРОФ.ДПН ТОДОР ТАНЕВ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДАЗД
Г-ЖА ЕВА ЖЕЧЕВА
Относно:Предложения за промени в социалната, здравна и образователна политика за деца/лица с увреждания.
Уважаеми дами господа,
през 2009 г., в началото на сформирането на правителство на ПП ГЕРБ, родители на деца с увреждания и родителски неправителствени организации проведохме съвместна среща с Министър-председателя г-н Бойко Борисов, на която представихме наши предложения за структурни, законодателни и институционални реформи в политиките за децата с увреждания. Последва създаването на работни групи ...

Прочитане на целия коментар »




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 921175
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930