Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2015 09:27 - Честита Кюстендилска пролет!
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 2170 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 22.03.2015 06:02


 Днес Кюстендил чества своя празник - празникът на пролетта. Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет" започват в 11:00 часа на пл. „Велбъжд". Ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци. След него е предаването на символите на града от "Девойка Кюстендилска пролет 2014" Милена Мирева и нейните подгласнички на "Девойка Кюстендилска пролет 2015" Камелия Андреева и подгласничките й. Момичетата ще вдигнат с ръцете си антични кана с минерална вода и панера с плодове, както и пита хляб, като символ на богатствата на този край. 
image
В празничната програма ще участват тракийският славей на българската народна музика Славка Калчева и танцьорите на Ансамбъл „Пирин". 
Девойка Кюстендилска пролет 2015 и нейните подгласнички Елена Близнакова и Катрин Василева ще поздравят и кюстендилците, и гостите на града, които празнуват в лесопарк Хисарлъка. Ритуалът и музикалната програма ще започнат в 12:00 часа. Включени са изпълнения на вокална група „Сребърни звънчета" и танцовите състави- „Пауталия", „Кюстендилче", „Родолюбие" и „Багреница".

image

Красива и усмихната, Пролетта тръгна от Кюстендил   image © Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил  

Хиляди кюстендилци и гости на града посрещнаха Кюстендилска пролет, на пл. „Велбъжд" и в лесопарк Хисарлъка.

image

image
Молебен за здраве отслужи Викарият на Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит, Григорий, заедно с архиерайският наместник Генади Генадиев и свещеници от града.
Епискап Григорий отправи поздрав от името на негово светейшество Патриарх Неофит: „С пожелание за много здраве, сили и успехи на всички в този град, както на неговата управа, така и на всички живеещи или пребиваващи в града. Негово светейшество моли Бога този град да бъде запазен от всякакви беди и злощастия и Бог да закрилия и съхранява този град во веки, Амин! Честит празник!".

image
Девойка Кюстендилска пролет 2014 Милена Мирева и нейните подгласнички предадоха символите на град Кюстендил на Девойка Кюстендилска пролет 2015 Камелия Андреева и нейните подгласнички. Това са античните кана с минерална вода и панера с плодове, и пита хляб.

image
„Пожелавам Ви да бъдете винаги весели , усмихнати, здрави и щастливи. Много любов и весело прекарване на празника", нарече от сцената новата Девойка Кюстендилска пролет Камелия Андреева.

image
Кметът Петър Паунов поздрави кюстендилци и гостите на града:
„Пролетта е вече тук, в нашия град. От тук, тя ще тръгне по цялата земя, за да отнесе тази любов, която днес ние всички чувстваме. Поласкани от Божията благодат, с много любов в сърцата и с истинска надежда за прекрасно бъдеще.
Надявам се, че усещайки тази благодат, най- после, тази изстрадала България ще намери своя верен път към спасението, загърбвайки земната суета и давайки път на тази истинска любов. Какво повече може да искаш от тази пролетна прегръдка дарена ни от Бога. Благодаря на Бога че Ви имам, че може заедно да посрещнем пролетта , дарена ни от Бота и от тук да я дарим на целия свят. Прекрасни празници и бъдете щастливи!".

image
Сред официалните гости на празника бяха Адрианополският епископ и игумен на Рилския манастир Евлогий, зам.- министърът на туризма Ирена Георгиева, зам.- министърът на икономиката Любен Петров и посланиците на Белгия и Мароко, депутати.

image
Ансамбъл „Пирин", който наскоро чества своя 60- годишен юбилей забавлява хилядите на пл. „Велбъжд" с българска народна музика.

image

 






Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 917133
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031