Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2014 09:19 - Мастер-рейки учител Василка Новева за мантрите и символите
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 3175 Коментари: 0 Гласове:
13

Последна промяна: 15.05.2014 09:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЗА ДА ПОСТИГНЕ НЕВЪЗМОЖНОТО - ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ОПИТА АБСУРДНОТО /Сервантес/.
Ако Рейки може да се разпространи из целия свят, тя ще докосне човешкото сърце и нравственноста на обществото, ще помогне на много хора, не само като лекува болестите, но и Земята като цяло.
  Курсът за ІІ-ра степен на Рейки дава основни познания  за първите три символа и показва как да се използват. С течение на времето и опита се развива интуициата ви, като се натрупват все повече познания за символите и тяхното приложение. Приема се, че с получаването на второ ниво с вас ще бъдат и ще ви насочват  водачи и учители - важното е да им се доверите / интуицията ще ви помогне/. По време на настройването енергията на всеки символ се спуска и влиза в ума, тялото и духа на ученика и когато той използа символа, тя се активизира и протича.
  Символите и мантрите не са Рейки и без инициация те не могат да действат, а са само знаци и думи. Силата на символите не идва от съвършенното им изписване, а от осъществените по време на посвещението  връзки с представляваните от символите енергии. Начинът, по който са предадени символите от учителя на ученика са правилните за ученика и не могат да бъдат коригирани. Важното е да се нучите ка да изричате и изписвате символите, защото "всеобхватната енергия на жизнената сила" откликва на техния звук и образ. 
     
                                         МАНТРИ И СИМВОЛИ

image

 Всеки символ  има мантра - не е име на символа. Винаги, когато се използва символа, неговата свещена мантра трябва да се изговори три пъти /някъде я казват 7 пъти - не е грешно/, може да се каже и на ум, желателно е да не се казва пред хора. Всяка мантра може да се напява и самостоятелно, притежава голяма сила. При натрупване на опит и с течение на времето, само при мисълта за определения символ, се визуализира и задейства. Символите се рисуват върху хартия, във въздуха с цяла ръка като с четка или чрез визуализация, с погледа си в зависимост от мястото, където се намирате. Потепенно ще откриете, че символите са различни в зависимост от човека, ситуацията и целта. Това се дължи на мъдроста на енергията, като отразяват лечението, което е необходимо в дадения момент.  Ако при рисуване на символите се сгреши и грешката е малка, водачите и учителите я дорисуват и коригират, а в други случаи те връщат отново да я рисуваш. Когато се използва Рейки -символът се рисува един път, а неговото японско име  се изрича три пъти или се помисля за него 3 пъти.
 А в какъв ред да се използват рейки символите?
Отговорът е еднозначен - във всяка послед   ователност, стига да се вслушате във вътрешния си глас, т.е. гласът на водачите и учителите. Но винаги се започва с първия символ- символът на силата или така наречената КРАЛСКА ЗАПОВЕД.
При използване на символите попитайте интуицията си с колко символа трябва да работите и числото, което мине през ума ви, определя броя на символите от които имате нужда в дадения момент / пример: 20 символа на силата за лечение на черен дроб или 100 символа за заключване на къщата/.
При настройване на второ ниво качеството на Рейки се подобрява, а лечебната сила се удвоява, а поредством символите и мантрите Рейки може да се използва неограничено: например- концентрация на цялата енергия в една единствена точка, изпращане на енергия във времето и пространството, балансиране и хармонизиране на чувсства и емоции, провеждане на лечение.При второ ниво се научава:
                - основни положиния на лечение със символите и мантрите и начина на  тяхното приложение
                 - първият символ - "СИМВОЛЪТ НА ПО-ГОЛЯМАТА СИЛА" и неговото приложение
                  -вторият символ - "СИМВОЛЪТ НА ХАРМОНИЯТА" и неговото приложение
                  -третият символ -"СИМВОЛЪТ НА ОТВЪД ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО" и неговото приложение.
И още: - лечение от разстояние
            -лечение на миналото /лечение на травми чрез фокусиране в миналото
            - чистене на карма
            - лечение в бъдещето /изпращане на Рейки енергия към вас самите в бъдещето
            - изчистване във времето и пространството
            -запознаване с типични лечебни техники /Рейки кутия, депрограмиране, навици и др./
            -традиционни техники     
            - техники за самопречистване от негативни мисли


image

                         ЧО КУ РЕЙ - ТОВА Е СИМВОЛЪТ НА СИЛАТА

 Това е първи символ- фокусът /ЧОКУ РЕЙ КЛЮЧ, фокус на физическо ниво/, с основно предназначение да увеличава силата на Рейки и да внася енергията на Рейки и той е ТУК И СЕГА и възстановява правилният ритъм и равновесие.Той съживява тялото / първа и втора чакра/, пречиства, предпазва и е ключ за определен стопанин, за определена същност, това е космическа спирала, защитен символ в определено пространство. Символът на силата се основава на спирала по посока обратна на часовниковата стрелка и се свързва с пътя на Луната. Колкото повече се използва този символ, толкова по-бързо идва енергията и толкова по- бързо настъпват желаните резултати. Той действа като мълния, като светкавица и започва да действа веднага щом кажете мантрата и изчезва след свършване на работата.
Символът на СИЛАТА е ЗАПОВЕД, която трябва да се спазва. Неговото японско име означава императорски едикт, кралска заповед, включваща две обещания:
             - заповедта ми трябва да бъде спазвана
             -заповедта ми надвива всяко зло
Символът на силата е като заповед, която трябва да бъде зачитана. Когато се използва с други Рейки символи, той превръща и тези символи в кралски заповеди. 
При изписване на символа на силата трябва да се обръщаме с уважение. Правят се три и половина оборота и при пресичане на вертикалата отгоре се изговаря мантрата ЧО КУ РЕЙ три пъти. Когато се прави с ръка, то се използва цялата ръка като четка, като трябва точно да се формулира молбата.

КАКВО ПРАВИ СИМВОЛЪТ НА СИЛАТА? С ЧО КУ РЕЙ - символът на силата се чисти стая , от дясно на ляво обратно на часовниковата стрелка, започвайки от вратата , като при всеки ъгъл се прави знака , а мантрата се казва 3 пъти на всеки оборот и се щраква с пръст за да се изгори обраната отрицателна енергия.  Прави се задължително преди и след работа с пациенти, страдащият пациент много силно замърсява пространството и ако не се изчисти, то пространството започва да работи против човека. Всяка сутрин се прави задължително при излизане от къщи като ключ на вратите и прозорците, за прочистване на пространството, когато сме избухнали и със символа се исчиства като с гъба. Ако чувстваме, че ни нараства гнева, рисуваме символа и го обличаме като риза . Символът на силата може да бъде използван за превръщане на твърдение, намерение, думи или мисли в кралски заповеди, които трябва да бъдат изпълнени. Може да бъде използван за увеличаване или намаляване на вибрациите около вас - от телевизор, компютърен екран, от клетъчни телефони и др. Прочиства блокирана енергия. Използваме символът на силата и върху себе си срещу негативни мисли, хора и събития които не излизат от ума ви, спазъм, локални болки, когато се ударите или изгорите и т.н. Когато се почуства наличие на отрицателна енергия се изчиства като се поставя от всички страни на тялото символът на силата и се умножи толкова пъти колкото е нужно - 10 ,20 ,50, 100 и т.н 

                ВТОРИ СИМВОЛ /МЕНТАЛЕН -ЕМОЦИОНАЛЕН / СЕЙХЕ КИ /

image

     Този символ е символ на хармонията, решава всички ментални проблеми, хармонизира душата, разума и тялото. Същността, която стои зад него, работи с нас на емоционален план, работи подсъзнателно. Менталният символ действа върху нашите вътрешни нива и лекува на ментално, емоционално ниво, откъдето започват много нащи болести или страдания. Този символ лекува повече първопричината, освобождавайки негативните мисли и чувства, като ги разтваря и разсейва и ги заменя с позитивни мисли и чувства и нагласи. Менталното - емоционално ниво на човека е нещо лично /тайно/ за човека. Тази област е най-трудна за работа, защото самият пациент не осъзнава проблемите си и там са най-голямите блокажи.
Когато използваме този символ за първи път може да се случи нещо съвсем дребно , което остава усещане ,че символът не действа. Често промените , които настъпват се приписват на на други неща или ние просто не вярваме ,че един символ може да предизвика настъпилите промени . ИЗПОЛЗВАНЕ НА МЕНТАЛНО- ЕМОЦИОНАЛНИЯ СИМВОЛ . -Основна функция -улеснява възстановяването на психическото и емоционално равновесие. -Решава всички ментални проблеми -- хармонизира душата , ума и разума . - Възцарява мир и хармония - Работи над нашите емоции,тъй като 90%от болките нямат никакво отношение към физическото тяло . - Всяка сутрин да се облича като риза - предпазва от емоции. --Почиства мозъка - лявата ръка на продълговатия мозък , дясната на "третото око "АДЖНА" -За почистване на напрежението и умората - с 2 ръце се хваща главата отпред върху челото и отзад на тила и се рисува СЕЙ ХЕ КИ . --Разблокирване на блокове . --При посещение в болница , след аварии и катастрофи.
 


                                        ТРЕТИ СИМВОЛ /ХОН ША ЗЕ ШО НЕН

image

Това е символ за преодоляване на разстояние, пространство и време.Символът на разстояние ни позволява да изпращаме Рейки на разстояние , в пространството и времето , за да помагаме на други нуждаещи се от лечение и помощ хора . Подобно но другите символи ,той има повече от една функция. Той означава "НЯМА МИНАЛО , НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ , ТАКА ЧЕ ВСИЧКО Е СЕГА " ХОН - източник,произход , земя ША --достигане до самия проблем. ЗЕ - даваща живот , център на Вселената . ШО -Вие сте времето , безвременно настояще . НЕН- Духовно сърце . Символът ХОН ША ЗЕ ШО НЕН -напомня , че всички човешки проблеми са създадени от неговия разум .При дистанционно лечение с енергията на Рейки - може да се изпрати както на хиляди километри , така ина човек намиращ се на края на стаята Може да направлява и изпраща енергията в миналото , и в бъдещето . При лечение от разстояние не съществува понятие като "минало" или "бъдеще "Може да се изпрати енергията на Рейки на събития и хора в настоящето , миналото и дори и в бъдещето . Фактически този символ се явява като машина на времето . С ХОН ША ЗЕ ШО НЕН - може да се направлява енергията в няколко места едновременно Освен това целебната енергия може да се предава от една точка на тялото в друга .. Мантрата му се превежда :-- Аз се съединявам с Бог ,за да донесе просветление и покой. Най- добрата част от нас (Висшия АЗ ) СЕ СВЪРЗВАТ ПОСРЕДСТВОМ Рейки с най- добрата част на другите . Всеки символ трябва дасе уважава . Когато се работи на разстояни първо се рисува I- ви символ после III - и после II -ри символи . 

По-долу ви предлагам два клипа за релаксация и медитиране чрез подходяща музика, символи и мантри.







Гласувай:
13



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 922603
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930