Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2014 15:50 - Нетрадиционни методи за лечение на хора с увреждания
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 1965 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 14.05.2014 16:08


 image
Какво представляват двете "нови" терапевтични практики рейки и су джок?
Те са създадени в Корея и Япония и от години се прилагат с успех по цял свят. Предимствата им са, че са безболезнени и безлекарствени и отдавна са доказали своята ефективност при хронична болка и при лечение на заболявания на органите и системите в тялото. Заимстваните от древността методи помагат и при хора, подложени на стрес и напрегнат начин на живот. Това са ефикасти методи и за самолечение на хора с увреждания.

                  Рейки за напреднали 
Рейки е система за енергийно лечение, чиято цел е постигане на равновесие и хармония в организма, както и стимулиране на естествените оздравителни сили на човешкото тяло, обясни д-р Йорданка Ненкова, която работи в новооткрития кабинет. За да се прилага техниката, са нужни само ръцете на обучен специалист, като не е задължително той да е лекар. Според привържениците на метода в организма освен кръвоносната система съществува и енергийна, която също обслужва органите на тялото.
image
При здравия човек енергията би трябвало да тече като водата в река. Но в потоците често има различни прегради и те трябва да се преодоляват. Нещо подобно се получава и в тялото. "Камъните", които пречат на нормалния теч на енергията, са стресът, нерационалното хранене, чувствата за вина, неудовлетвореност, несправедливост и страхът, убедена е лекарката.

Всички тези малки неща запушват пътищата на енергията и разболяват. Д-р Ненкова поясни, че първите симптоми на страданията се появяват твърде късно, чак когато притокът на енергия се намали наполовина, а това означава, че болестните процеси вече са започнали. Целта на рейки е да "отпуши" каналите на енергия и тя да тече безпрепятствено. Това става чрез полагането на ръцете на терапевта върху проблемните зони на тялото.

Методът може да балансира, да подпомага, да хармонизира, да излекува, но не може да навреди, категорична е лекарката. Тя е убедена, че няма заболяване, което рейки да не може да победи. Методът помага на физическо, но и на емоционално и духовно ниво, а когато тялото е балансирано, емоционалният статус се подобрява и човек се чувства щастлив и здрав, допълва д-р Ненкова. И подчертава, че рейки не е религия или някаква философия, затова е достъпна за всеки. И най-хубавото е, че след като се запознае с техниките, болният може да си помага и сам.

В кабинета на лекарката пациентите идват обикновено след като са изпитали всички възможности на медицината - хапчета, инжекции, операции, лъчетерапия. А най-доброто доказателство, че методът им помага, е това, че се връщат отново за още сеанси.

Самата дума рейки означава универсална енергия. През годините методът е успял да напусне Япония и вече успешно се възприема в целия свят. Наложил се е във Великобритания, Германия, Франция. Практикува се на няколко нива, като почти във всички страни има курсове за начинаещи и напреднали. Д-р Ненкова обаче е лекар педиатър. От години се занимава и с хомеопатия, фитолечение и други нетрадиционни практики. Обучавала се е у нас и в САЩ. Опитът й показва, че с рейки най-добре се повлияват пациенти със стрес, безсъние, шум в ушите, нощно напикаване.

Техниката помага и за отстраняване на вредни навици като пушене, влечение към чашката, наркомании и други, но за да стане това, е необходимо пристрастеният предварително да е убеден, че иска да се откаже от тях. За различните заболявания сеансите са различен брой. Добре е да има един диагностичен преглед, след което обикновено се правят три срещи, за да може тялото да се "отпуши" и да свикне с новото си освободено състояние.


                        Су джок срещу главоболие
Су джок в буквален превод от корейски език означава ръка-ходило и се основава на принципа на съответствието в човешкото тяло. Смята се, че по дланите и стъпалата на хората има система от точки, които отговарят за всички органи и участъци на тялото, и дозираният натиск и стимулация върху тях води до бързо лечебно действие. Методът помага при проблеми с гръбначния стълб и ставите, безсъние, умора, стрес, наднормено тегло, дори еректилна дисфункция (невъзможност за осъществяване на полов акт).
image
"При су джок се работи с малка сонда. В началото, когато бях много запалена, обичах да казвам, че с такъв уред можем да обикаляме Вселената, защото няма да имаме нужда от лекарства и доктори", казва Ненкова. И обяснява, че при терапията се търси точката на болката и се притиска с върха на сондата. С тази техника човек също може да се самолекува. "Ако ви стане много напрегнато, можете да натиснете върху болезнената точка или да залепите зърно черен пипер. Така докато гледате телевизия, можете да масажирате дадена точка и задължително ще получите облекчение", твърди лекарката.

От дълбока древност хората са установили, че на всеки орган съответства друга част от тялото. Тези участъци са наречени зони на съответствие и между тях съществува определена зависимост. В различните методи те са различни - смята се например, че и на ухото има такива точки. Зоните представляват енергоинформационни копия на заболелия орган и могат да се използуват като дистанционни системи за управление.

Те функционират по следния начин: в болния орган или част от тялото поради нарушена циркулация на енергийните потоци възниква своеобразно късо съединение, генериращо вълни, които се разпространяват едновременно по всички направления. В зоната, съответстваща на болния орган, точките на съответствие се активират и стават чувствителни към външно въздействие и много болезнени при натиск. Естествената или изкуствената стимулация на точките води до появата на лечебни вълни, насочващи се в обратна посока, като по този начин се отстраняват нарушенията на енергийно и физическо ниво.

За прилагането на тази терапия също не е необходимо медицинско образование. Достатъчно е да бъдете обучени от специалист и да повярвате в ефекта й. Предимство на су джок е, че не може да вреди. Ако не откриете точното съответствие на заболелия орган, няма да си навредите, а може да не постигнете преследвания лечебен ефект. За прилагането на метода няма възрастови ограничения. Освен това лечението е съвместимо с всяка друга терапия - медикаментозна, билкова и т.н.

Су-Джок терапия с уред СКЕНАР
Вижте и един филм за енергийните методи за лечение. Кликни върху линка по-долу.
  ▶ Енергийни методи за лечение.mp4 - YouTube










Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 922965
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930