Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2014 17:44 - Мастер-рейки Василка Новева от гр. Кюстендил споделя
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 2611 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 15.05.2014 06:37


 Мастер- рейки Василка Новева от гр. Кюстендил споделя в 5 поредни постинга своя опит като лечителка. image

                             КАКВО Е РЕЙКИ И КАКВО МОЖЕ РЕЙКИ?

Рейки произхожда от тибетския будизъм. Историята и обхваща почти цялата писана история на човечеството, а самата система на лечение със сигурност е по-древна от всички писмени паметници.
  Различни исторически източници свидетелсват, че Буда и Христос са лекували болните с полагане на ръце и разпространена практика в древна Гърция и Рим. Във всички Тибетски манастири съществуват символите на рейки. В Европа се разказва как кралете са лекували болни чрез така нареченото "кралско докосване".
 Рейки е изключително проста система за лечение и самолечение чрез "полагане на ръце".
Рейки произхожда от тибетския будизъм. Историята и обхваща почти цялата писана история на човечеството, а самата система на лечение със сигурност е по-древна от всички писмени паметници.
  Различни исторически източници свидетелсват, че Буда и Христос са лекували болните с полагане на ръце и разпространена практика в древна Гърция и Рим. Във всички Тибетски манастири съществуват символите на рейки. В Европа се разказва как кралете са лекували болни чрез така нареченото "кралско докосване".


image

Рейки е спасително послание на древните към нас. Още в дълбока древност /преди поява на писмеността/ шаманите развили метод за  използване на универсалната енергия- рейки за лечение, напътствие и постигане на хармония с природата. Чрез контактьори, а и потвърдено от древни документи, Рейки е пренесена от друга планета. При създаване на човешкото тяло е била вградена в гинетичния код като рождено право на всички хора и е била универсална за използване. Постъпенно с унищожаване на древните култури, лечебната система е останала само на малцина избрани и забравена. Описание на символите на рейки могат да се намерят в древните останки в манастирите и екзотеричните учения в Индия. Когато се ударим или имаме някаква болка, инстинктивно слагаме ръка и го разтриваме- останки от закодираното в нас умение да използваме тази универсална енергия.
 Рейки е преоткрита преди близо 80години от Микао У суи като начин за оздравяване на ума и тялото въз основа на Универсалната енергия. Наречена е Усуи Рейки Рьохо. Макар и да се заражда в Япония , Рейки Рьохо добива международно признание, преминавайки през множество трансформации е разпространена по цялия свят като дар и желание от Всемирния разум да ни помогне, да се възстанови равновесието в  природата.
Рейки не е религия, нито догма и система от вярвания. Със същата лекота, както допълва другите лечебни терапии, тази система допълва и религията, защото Рейки идва от Създателя, от Бог, идва от Вселената от източника. Рейки винаги действа за добро и не може никога да навреди. Рейки с лекота пресича всички културни и религиозни граници. Учение ли е рейки? Западната наука през миналия век откри чрез квантовата теория, че всичко е енергия. Голямият взрив, който се приема за начало на Вселената, бил предизвикан от Универсалната енергия. Учените са открили център, откъдето се излъчва мощна енергия, наричана още от незнайни времена Бог, Мохамед , Буда. Тази Универсална енергия е създала Слънцето , Земята и всичко, което е на Земята - морета, океани, планини, растителности, животните и най-съвършенното творение - човекът. Силата, която е родила голямата Вселена, създала е Слънчевата система и целият живот на Земята, продължава да го поддържа в ред, а също е и енергиен източник на всички явления във Вселената. Всяко едно нещо, което съществува във Вселната притежава Рейки, т.е. Универсалната жизнена енергия - същността на съществуването наречена още ВЪЛНАТА НА ЛЮБОВТА, която хармонизира всяко едно нещо в природата. Това е жизнената  енергия, която се излъчва
 от Висшето съзнание и се разпространява равномерно във всички посоки. Според Квантовата теория -
Съзнанието съществува във всичко . Всяко съществуване е вълна и притежава своя индивидулна честота на вибрация, споделяйки една обща природа. Пдобно на вселената всеки орган на човешкото тяло  има собствена вибрация. Ние човешките същества се чувсваме добре , когато сме на същата дължина на вълната със цялата Вселена. Следователно, ако хармонията на умът и тялото ни са на различна вълна с природата, се влошават здравето и късмета ни . Възможностите ни да ползваме Рейки не цели да променим природата си, а да си помогнем да се върнем към онова, което трябва да бъдем т.е. да ни позволи да сме на същата дъжина на вълната . Човешкото тяло предсавлява както яйце- тялото е по- плътно , а около него има обвивка от 7 невидими пласта , наречени Аура.Тя от една страна защитава тялото, а същевременно през отворите на т.н. Чакри, се поддават Универсалната енергия със съотвената вибрация на органите. Когато даден орган не може да бъде снабден с енергия, той почва да боледува . Представете си един бистър поток с чиста кристална вода , който се спуска по планината, но на пътя му има препятсвие, водата се зстоява и дори замирисва . Когато изчистите поточето, то продължава да тече с бистрата си вода . Това се получава и с Рейки - изчиства се застоялата енергия и органът  започва да функционира нормално. Установено е, че в човешкия организъм за една година от датата на рождение, се подменят всички клетки. На атомно ниво живата клетка е матрица от трептящи атоми и вибрират благодарение на тази универсална жизнена сила - Рейки. При подмяната на клетките, те не са нови, а са копие на старите, носители на ДНК информацията на индивида . Ако на клетките липсва тази жизнена енергия, те боледуват и е подобно на копирната машина  на която, ако й липсва мастило, копието е бледо, така и копието на клетката няма да е пълноценно. ДАЛИ ТОВА НЕ Е И ОСТАРЯВАНЕТО?
image
В последните 150 години Медицината признава,че има напредък само в две области: чрез ваксините в борбата с вирусните инфекции в края на 18 век  и през 1960 година с откритието на антибиотиците за борба с причинителите на бактериалните инфекции. Органичното лечение , което се прилага въздейства върху цялото тяло , докато е нужно само за определена малка част и дава странични ефекти. По такъв начин се създават т. н. програми за поддържане на на болестта. Появяват се и нови болести, причинени от медикаменти от предходно медикаментозно лечение - ятрогенни болести. На Запад на основата на изследвания са излезли редица съвременни книги: /" Мръсната медицина"  на Мартин Уокър и "Отровените предписания на д-р Лиза Ланимор Лим"/.  Двете книги могат да накарат всеки  читател да помисли два и повече пъти преди да вземе каквото и да е предписано лекарство . Не мога да не спомена и книгата на на д-р Гуилен Лантоп. Тази книга разяснява детайлите на манипулацията на медицинската етика и политиката на мултинационалните фармацефтични компании за целите на забогатяването им за сметка на доверчивия пациент. В книгата се говори за съвременното ортодоксално лечение като за съвременен холокост.Преди известно време слушах информация по радиото, че в Швейцария има протест от защитници на природата ,срещу износа на лекарства забранени за ползване при тях . Отговора на здравното им Министерство беше , че всяка страна е длъжна сама за себе си да установява дали да ги внася или не . В същото това време лекарите ни уверяват, че тези лекарства са от Швейцария и са много ефективни . Друга информация като предупреждение от сина ми , че критикуват и смятат за не хуманно, германски институти да реализират програми за тестване на медикаменти в бедните източни народи . Моята сестра срещу /прилична /сума успя дя се включи в такава немска програма за лечени на рака на гърдата. След приключване на програмата , те просто я оставиха да умре в страшни болки , без дори да се погрижат за нея. Не мога да не спомена и за 7 дневни почивки в Канарските острови на наши медици ,за сметка на фармацевтични компании с цел внедряване на техни нови лекарства Доказателство, че обществеността вече се е убедила в безпомощността и комерциализирането на съвременната медицина е бумът на алтернативни практики . Наблюдава се стремеж от страна на по-съзнателните лекари да осъвременяват практиките си. В много европейски клиники съществува т. н. eлектронна медицина. Там се предлага лечение чрез интегриране на честоти, гами, цвят и други електронни приложения в един уред. Предлаганата терапия е по-гъвкава и по- ефективна, съобразена с най-новите постижения на науката. С тях се повлиява и на вибрационните  честоти на клетките , органите и жлезите. От тук се се коригират нивата на биологичната енергия на жизнената сила. Не е учудващо, че в съвременните СПА - центрове и хотели се предлага и хармонизация на енергийната система - Рейки .
image
 Всяка болест или неразположение ви носят послание и колкото по- сериозна е болестта или травмата, толкова по- сериозно и неотложно е посланието. Нищо не е случайно или съвпадение. Пример: счупване на крак или изкълчен глезен /какво може да е посланието/ трябва да спрете на място - пречи ви да продължите напред по грешния път или преуморени, прекалили сте и тогава следват по-сериозни наранявания. Да не забравяме, че на изток медицината е наука за здравето, а на запад  - наука за болестите. В началото на ХХІ век в симбиоза между двете са необходими повече знания, както за видимите причини за болестите- вируси, лошо хранене, неправилно дишане, така и за невидимите причини- блокажи на меридиани, неправилно разпределена енергия, запушени чакри. Основно произхода на болестите се корени и в неспазване на законите на хармонията. Болестта е само една - неравновесие и дисбаланс на жизнената енергия. На някои места се натрупва повече енергия, а на други има недостиг и това неправилно разпределение на енергията води до болести. С помощта на Рейки се възстановява равновесието на жизнената енергия и се помага на организма да се самовъзстанови. Други причини за болста ни са външни, като замърсяването на земната атмосфера и  високочестотната ултравиолетова светлина на Слънцето, която преди беше поглъщана от горния слой на въздуха, а сега достига директно на земята, но тези лъчи вече  са  дори и смъртоносни . Развитата химия, което е всичко около нас вкл. медикаменти , храна и облекло, също влияят неблагоприятно върху ДНК. Радиоактивните материали , рентгеновите лъчи, микровълновите и много други изобретения на човечеството  модулират и променят структората на ДНК, причинявайки рак, тумори, малформации.

ЗА ДА СЕ ПОСТИГНЕ НЕВЪЗМОЖНОТО ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ОПИТА АБСУРДНОТО ! РЕЙКИ е завръщане към древността  и същевременно раждане на неизвестното бъдеще. Идвайки от култура, където страданието и единението с всичко живо са първостепенни, Рейки носи мирните ценности на планетата Земя. Рейки е нежно и ненатрапчиво и никога не причинява болка или вреда. То успокоява и облекчава болката, ускорява физическото изцеление, спира кървенето, помага за преодоляване на психическите и емоционални травми от настоящето и миналото. С Рейки не може да се злоупотребява и да се използва злонамерено - защитено е! Рейки е такъв метод, при който не са нужни никакви специални инструменти, а само ръцете на лечителя и imageнеговото намерение да лекува с Рейки, както и желанието на пациента. Този метод се усвоява бързо и може да се използва включително и от деца и е като част от всеки друг метод на лечение.
 Просто и всеобхватно Рейки предлага лечение, приложимо при всякакви болести, било то емоционални, умствени, физически или духовни. Чрез ръцете се хармонизи човешкия организъм едновременно на : --физическо ниво -чрез топлината на дланите . - на ментално ниво - чрез мислите и с Рейки символите . - на емоционално ниво - чрез любовта, която потича с тях  - на енергиино ниво - чрез присъствие на инициирания човек като проводник на Рейки . 
image
Истина е това което действа, а Рейки действа винаги и безотказно и всеки може да лекува както себе си, така и останалите, стига да е получил инициация или така нареченото РЕЙКИ  ПЪРВО НИВО, за което се издава и диплома. Обикновено се говори за три нива на Рейки.
Стотици са книгите, които описват какво може Рейки и хиляди са страниците, които описват резултатите от прилагането му.
image

Поради тоаа , че е проста система Рейки е достъпна за всеки . Не е необходимо специално и сложно обучение - всеки може да проведе лечение от момента на настройване, при което се отваря канала на Рейки. Получилият настройка може да се самолекува  у дома си , без страх, че може да сгреши. Не е нужна тренировка, за да се постигнат лечебни качества. Важно е да продължите да очиствате себе си и да развивате своята духовност, с което се засилват лечебните способности и се става добър проводник на Рейки енергията. Независимо как и колко се ползва Рейки, никога не се губи, дори и да не се ползва. Настройването е първата стъпка , а  усъвършенстването зависи от желанието и духовното ниво. 
 image image 
Сипата се натрупна и колкото повече се използва Рейки,  толкова по-силна става. Трябва да се запомни, че сме само канал за Рейки и не бива да се храни илюзия, че е наша собственост. Не трябва да се стремим съзнателно да я увеличаваме, защото има опасност да предадеме своя енергия или да приемеме от лекувашия. При това опасността е налице и  дори може и да загубим жизнената си енергия и здравето си. Няма нужда от концентрация и усилие, защото Рейки протича автоматично веднага, щом си положите ръката и изявите намерение. Ефективна е независимо от вярата, независимо каква религия и идеология се изповядват. Еднакво е ефективна за хора, животни, растения и неудушевени предмети. Рейки не бива да се натрапва, защото тя идва при хората, а не обратното. Трябва да се помни, че няма 
image
нищо  случайно. С Рейки ще се срещнете точно тогава, когато ви трябват и имате нужда, макар и неосъзнато.Моята среща с Рейки беше в момент на силен стрес- 56 годишна току що пенсионрана, децата ми в чужбина се почуствах изгубена, в един празен свят, никому не нужна в апогея на климактериума с диагнози познати за тази възраст на пенсионерите , които имат време да посещават всекидневно поликлиниките и да вярват безрезервно на лекарите. За уточнение - коксартоза - накуцвайки посещавах два пъти в годината балносанаториум, високо кръвно, аритмия, диабет и съмнения за карцином на дебелото черво. В ръцете си имах пълна шепа медикаменти и след всяка консултация прибавях още. Рейки може да се съчетава с други методи на лечение, а ефективността на Рейки се усилва, когато се използва и с препарати, като излишното и ненужното се остранява. Рейки съживнява жизнената енергия и активизира вродената самовъзтановителна способност на организма. Стои над времето и пространството, а чрез символите  Рейки позволява да се провежда лечение от разстояние, както в настоящето, така и в миналото и изчиства пътя в бъдещето  /звучи като фантазия, но е реалност/, пречиства кармата и лекува травми от миналото, подобрява ДНК, а дори може  да унищожи кармата от миналото чрез редовно самопречистване.  Дори и да се опитаме някога да изключим Рейки енергията, то това ще бъде невъзможно. Рейки винаги тече, без дори да се стараем да й въздействаме. Смисълът на Рейки е да подпомогне духовното ни пробуждане .
image 
▶ БЪЛГАРСКА РЕЙКИ АСОЦИАЦИЯ - YouTube                                                               МИСЛИТЕ СА ИСТИНСКИ СИЛИ - YouTube ▶ Лечение с универсална енергия - YouTube












Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 921901
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930