Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2014 20:34 - В деня на неограничените възможности
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 1953 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 01.05.2014 11:41


 Ден на неограничените възможности" бе наименованието на спектакъла, подготвен в рамките на проект „Стартираме със старт", който бе представен в залата на Общински драматичен театър. Проектът е на Сдружение „Партньори - Кюстендил" и Сдружение за хора с увреждания „Старт" от град Познан, Полша. Участниците наистина показаха, че хората с увреждания са с неограничени възможности и невероятен потенциал. 
Спектакълът започна с куклени етюди и съчетание по йога, подготвени от живущите в дом „Ильо Войвода" в рамките на ателие „Терапевтичен куклен театър", функциониращо по проекта и ръководено от Лозен Йорданов. 
В програмата се включиха представители на съюз на хората с увреждания „Кураж", които рецитираха стихове и изпълниха песни. Специална гостенка за празника бе талантливата млада изпълнителка Пенка Маркова, живееща в защитено жилище в Долно Драглище, община Разлог.
image

С невероятно настроение и завиден професионализъм се включиха младежите Станислав, Силвестър, Йорданка, Ина, Антония, Гергана от Центъра за настаняване от семеен тип „Сияние" в Кюстендил, с пресъздаване на сценката „Галената Богданка". 
Едни от най-вълнуващите изпълнения бяха танците по двойки, като зрителите имаха възможност да се насладят на бавен романтичен танц, в изпълнение на Беата и Ирек от Полша, закачлив танц на Аша от Полша и Ваньо от България, а кулминация в танцовите изпълнения бе вихрения рокендрол в изпълнение на Беата и Пьотър от Полша.
Интересен начин да се представи бе избрал екипът на проекта. Заедно със своите партньори от Полша и с част от доброволците си, те представиха атрактивен традиционен полски танц „Полонез".

Песента „Моя страна, моя България„ в изпълнение на хората, живеещи в дом „Ильо Войвода" и със приятелското съдействие на вокална формация „Калпазани", с художествен ръководител Лили Александрова бе естествен завършек на вълнуващата програма.
Водещи бяха Ваньо и Пламена, които също се представиха прекрасно и поддържаха настроението в залата.

image

Във фоайето на театъра бе подредена изложба, подготвена от хората, живеещи в дом „Ильо Войвода" в рамките на арт ателието, функциониращо по проекта под ръководството на Евгени Серафимов.
Събитието бе уважено от кмета на община Кюстендил, господин Петър Паунов, общински съветници, Директорът на дом за възрастни хора с физически увреждания с. Долно Драглище общ. Разлог, директори на социални институции. 
Сдружение „Партньори - Кюстендил" благодари на своите сътрудници, доброволци и партньори, които подкрепиха идеята и допринесоха за нейното реализиране.




Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 917852
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031