Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2012 16:15 - Празник на социалната трапезария "Лили Шмид" в Кюстендил
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 2310 Коментари: 0 Гласове:
19

Последна промяна: 16.09.2012 06:08


 С много поздравления, песни и стихове бе отбеляза 8- годишнина на социалната трапезария в Кюстендил. Тя храни ежедневно 50 местни социално слаби хора. Основателка на трапезарията е Лили Шмидт, българка, родена в Кюстендил, която от години живее в Германия. Трапезарията се намира в павилион №2, на площад "Велбъжд". Празника уважиха кметът на Кюстендил Петър Паунов, областният управител Владислав Стойков, зам.- областният управител Гергана Михайлова, зам.- кметовете Росица Плачкова и Надя Каратова
image

"Всички трябва да бъдем по- добри. Благодаря на всички, които ни помагате през годините. Когато започнахме ни бе много трудно. Искам да благодаря и на медиите, чрез които стана известно това, което правим тук. Преди 8 години посяхме семето на милосърдието, а сега берем неговите плодове. Ние сме горди, че сме кюстендилци и, че в града има такива мили хора, които да ни помагат. Пожелавам на кюстендилци да имат все такива добри хора, които да ги ръководят, като двамата "бащи на Кюстендил"- кметът и областният управител. За да бъдат те добри ръководители, вие трябва да бъдете добри изпълнители", сподели Лили Шмидт.
image

"Щастливи сме, че зачитате нашия труд, който в продължение на 8 години създаде тази трапезария. От искрата пламна огъня на благородството сред нашите граждани. Искам да благодаря на кмета Петър Паунов, както и на хората, които са ни помагали през тези години. Някои от тях са Евстати Велинов, Васил Гоцев, Милен Николов, Гроздан Грозданов, Георги Гогев, Даниела Йорданова, Цветан Евтимов и много други. Получаваме и много дрехи от кюстендилци", каза зам.- председателят на дружество "Майчина любов" Йорданка Тасева.

"Тук сме да отбележим една изключителна годишнина на хора, които са всеотдайни и са отдали времето си на това да помагат на бедните и изоставените, на самотните. Гордея се, че мога да бъда сред вас. Пожелавам на 100- годишнината на трапезарията отново всички да бъдат все така жизнерадостни", заяви кметът Петър Паунов.

"Искам да поздравя всички присъстващи с годишнината. Тази трапезария е като дом за всички, които я посещават. Тук се предлагат добри условия за живот и пребиваване. Пожелавам ви да бъдете живи и здрави", каза областният управител Владислав Стойков.  

6000 евро струва годишната издръжка на ежедневната социална кухня. От тази година трапезарията вече носи името "Лили Шмидт", след решение на ОС.

image

На тържеството присъства и ръководството на Съюза на хора с увреждания "Кураж" начело с председателя инж. Димитър Андонов.
От името на "Кураж" беше поднесена тенджера алпака, от която имаше нужда в трапезарията, както и цветя за Лили Шмид.




Гласувай:
19



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 917902
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031