Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2011 15:47 - Инициативи и участия
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 2293 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 14.08.2011 20:20


 Съюз на хора с увреждания "Кураж" в гр. Кюстендил се включи в Националната кампания "Да изчистим България за един ден"
В рамките на кампанията ще бъде проведена и мащабна инициатива "ЧистоЗнание", която ще включва поредица от събития в цялата страна, свързани с неформално образование в областта на опазването на околната среда, разделното и безопасно събиране на отпадъците и др. 
Ние от сдружение "Кураж" ще се включим активно в реализирането на идеята и искаме от страниците на блога ни да призовем всички, които мислят, че българите може да сме единни за поне едно нещо.
Според нас освен, че ще изринем огромно количество боклук и ще заживеем на по-чисто ще може да накараме и много хора да се замислят как се грижат за средата около тях. Такова масово събитие ще остави и сериозен отпечатък у малките деца и много подрастващи и може да спести тонове изхвърлени боклуци на обществени места и сред красивата ни природа в следващите години.
За тези, които ще кажат, че не е възможно да почистим цялата тази смрад в милата ни Родина ще направим една елементарна сметка. Ще разделим квадратните километри на територията ни на броя хора (преди да знаем резултата от националното проучване): 111 000/ 6 000 000= 0,0185 кв.км.
Което означава, че на всеки от нас се падат по около 20 декара !!! Ние казваме- колко му е!

image

Преди да кажете, че има и малки деца и пенсионери, които няма да чистят и така сметката не е вярна ще кажем, че ние нямаме нищо против да изчистим освен за нас и за още 2- 3 дечица и 2- ма пенсионери (като нашите баби и дядовци) за да се чувстват те по-добре, защото го заслужават.  И още, тази година се навършват 50 години от създаването на съюза на незрящите, чието тържество ще се проведе на 20 август в залата на читалище "Братство" в гр. Кюстендил. Към техния председател Борислав Лазаров и всички членове са нашите най-искренни поздрави и пожелания за повече радост и светлина в сърцата им. image

И още една регионална информация от Дарик радио, Кюстендил, касаеща хората с увреждания:

Шест фирми са се явили на тръжната процедура, обявена от областна администрация, за изпълнение на проекта по програма "Красива България" за достъпна среда на хората с увреждания на сградата. Дружествата  не са отговорили на изискванията и е проведена втора процедура, информира областният управител на Кюстендил Любомир Анчев. "Явиха се две фирми, но едната от тях не е представила документите, които се изискват и не е допусната", коментира областният управител. Подписан е договор с второто дружество, а строително монтажните работи започват в края на месеца. Срокът на изпълнение е  три месеца и половина.

image

Предвижда се и поставяне на рампа пред входа на областната администрация. Общински съвет-Кюстендил вече гласува отстъпено право на строеж.  Рампата ще бъде съобразена със съвременните изисквания, а при нейното завършване ще бъдат вградени нагреватели за стопяване на леда и снега през студения сезон, каза още областният управител. Асансьорите в сградата ще бъдат с автоматични врати, удобни за хората с увреждания. Ще се ремонтират и санитарните възли и стълбищните площадки.Проектът е на стойност 298 хил. лв.

             Деца и младежи с увреждания безплатно на басейн в Кюстендил image image
                                     Информация на Дарик радио - Кюстендил

Безплатно посещение на общинския плаж в Кюстендил е новата съвместна инициатива на Фондация „Сийдър" и Община Кюстендил за по-добрата социална интеграция на децата и младежите от Център за настаняване от семеен тип „Сияние" гр. Кюстендил в кв. "Герена".

Всеки понеделник и вторник преди обед, до края на лятото, децата и младежите ще посещават общинския плаж, където ще ползват безплатно  басейн, шезлонги, спортни терени и тревни площи при осигурено непрекъснато наблюдение от спасител и медицинско лице.
image

„Контактът с други деца, девойки и младежи  има огромен ефект за социализацията, интеграцията и развитието на децата и младежите с увреждания. Другите посетители на плажа проявяват  толерантност и ги приемат като част от общността. Благодарни сме на зам. кмета  Виктор Янев и на цялата община за предоставената възможност, както и на персонала, работещ там, за съдействието и помощта", каза директорът на ЦНСТ „Сияние" Маргарита Пармакова.

Общо 22 деца и младежи с интелектуални затруднения живеят в четирите ЦНСТ, управлявани от Фондация „Сийдър" в Кюстендил.


Виж и няколоко клипа!










Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 921833
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930