Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2009 15:56 - ЕДНА ГОДИНА СДРУЖЕНИЕ КУРАЖ
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 2219 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.07.2009 08:19


 На 25юли 2009 г. /събота/ от 10 ч. сутринта в залата на "Дома на миньора" в гр. Кюстендил  се проведе годишно- отчетно събрание и коктейл във връзка с едногодишната дейност на сдружение "Кураж", обединяващо хората с увреждания. В препълнената зала присъстваха много членове и гости от града, като кметът на гр.Кюстендил Петър Паунов, зам. кметът по хуманитарни дейности Виктор Янев, председателя на КНСБ Яни Георгиев, Милена Стоянова от сдружение "Кубрат Панев" и др.
   В своя доклад Дина Станкова каза, че основната дейност на съюза е била интеграцията на хората с увреждания в обществото, а предмета на дейност е бил насочен в три посоки.
 1.Представяне, отстояване и защитаване интересите на хората с увреждания пред държавните, административните, общинските, обществените и други органи и организации в страната.  
  2.Подпомагане на индивидуално и групово равнище на социалната, трудовата, медицинската и битовата рехабилитация на хората с увреждания.
 3.Съдействие на обществото и неговите структори за възприемането на хората с увреждания като негови равноправни и равнопоставени членове.     
  Г-жа Станкова направи пълен отчет за дейноста на сдружението, организираните срещи и участия в идейни проекти. Особено впечатляващи са били срещите с Капка Панайотова - председател на фондация "Център за независим живот" - гр.София, срещите  с представителите на ПП ГЕРБ, споделянето на опит с хората с увреждания  в Република Македония, организираните пътувания до интересни исторически места.
Беше изказана благодарност към ръководството на КНСБ, което осигури храненето на 10 соц, слаби хора с увреждания в продължение на 3 месеца, към кабелна телевизия "Колор", която най-редовно отразяваше дейноста на стружението,  към сдружение "Кубрат Пaнев" за материалната помощ, към колегите по съдба от Съюза на слепите, Съюза на инвалидите и общинското ръководство, с които "Кураж" осъществяваше съвместна дейност. Много от тези прояви са отразени в отделните постинги  към блога на съюза.
 Ето няколко снимки от това събитие.
image

image 

image  

 По-долу можете да видите и един видеоклип с откъси от събранието . Кликнете върху стрелката.

                             
И един видео клип за "достъпната среда" за хората с увреждания в Благоевград и Русе. Вижте го, като кликнете върху стрелката. 


И един музикален поздрав за всички членове и гости на събранието. Клипът се казва "Продавач на надежда". Кликнете върху стрелката по-долу и чуйте песента .



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 922511
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930