Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2009 14:38 - СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 3281 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 15.07.2009 16:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 14 юли 2009 г. в конферентната зала на областа и при голям интерес се проведе примерно състезание между два отбора, съставени от хора с увреждания и многочислено жури - публиката. По време на състезанието се поставиха много въпроси и дадоха отговори , свързани с  дискриминацията към хората с увреждания, съществуващата нормативна база, мерки за изследване на трудовия капацитет и професионалната им ориентация, за програмите за трудова заетост, финансирането и назначаването на работа на хората с увреждания. Отборите бяха съставени от по 3 участника и всеки от тях направи своето експозе, като много ярко се отличи конструктивната реч на първи говорител на отрицаващия отбор Елена Миладинова, както и тази на утвърждаващия отбор Стефкa. Интересна беше и развиващата реч на втория говорител -Дина от сдружение "Кураж", която даде конкретни примери за инициативни хора с увреждания, спечелили проекти и осигурили работа на други такива. При това състезание се проведе заключителния етап от проекта "Повече възможности за хората с увреждания чрез повишаване на капацитета на структурите за гражданско общество", като се показа изграденото умение на хората с увреждания да дебатират. Този проект се реализира от Българско сдружение за личностна алтернатива по алтернативна програма "Административен капацитет", финансирана от Европейския социален фонд. От гр. Кюстендил участваха 15 души от различни организации на хора с увреждания.
 При пълна зала и явно гласуване спечели отрицаващия отбор, за което беше поздравен от координатора Борислав Лазаров и представител на областа.
 Ето две снимки от това интересно състезание.
image
                               
ОТКРИВАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО

image
                      Двата отбора показват умението си да дискутират

image
    СНИМКИ НА ДВАТА ОТБОРА - ГОРЕ В ЛЯВО И ДЯСНО И ЖУРИТО - ДОЛУ

Eто и клип от гласуването и изказване на организатора на състезанието - г-н Първаков. Кликнете върху стрелката и го вижте.


И една песен на незрящия Андреа Бочели "Conte partiro", песен за победителите на това състезание и песен, показваща силата на един италианец с увреждания- Кликнете върху стрелката и чуйте това прекрасно изпълнение.



Гласувай:
2



1. анонимен - От видяното става ясно, че събитито е модул от проект.
14.07.2009 20:29
Извън проектите за тези хора се прави много малко и което е най-жалкото ПРЕЧИ СЕ . Ще разкажа случай от много близкото минало, предизборно време, когато умишлено СЕ ПРИКРИ РАБОТНО МЯСТО!!! Ние, здравите хора, много често сме лицемерни и жалки, а това отнесено към тези хора е направо недопустимо.
Въпрос - "координатора Лазаров"- това ромският активист Стефан Лазаров ли е или някой друг г-н Лазаров?
Какви са конкретните ползи от цялия реализиран проект? Моля пояснете, за да ни убедите в смилеността на работещите НПО-та.
Поздрави за откритата тема, на която ще пишем продължение.:)
цитирай
2. анонимен - Отговор на коментар
15.07.2009 07:13
Кординаторът не е ромския активист Ст.Лазаров, а човека на първата снимка горе в ляво. При тези дискусии се защитиха различни позиции, като една от тях беше, че ако хората с увреждания проявяват повече инициативност и използват с помощта на своите организации всички дадени им от държавата възможности за трудова реализация до този момент, те биха се реализирали много по-добре.
цитирай
3. анонимен - С една дума.
16.07.2009 14:47
"Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се."
Иля Илф и Петров
Наистина е по-добре да научиш човек само да лови риба, а не да му дадеш обяд, но все пак иде реч за това НЕ ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ ДАВА ДОСТАТЪЧНО, а самото гражданско общество, в частност хората не помагат "Здравия на болния не вярва".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 922757
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930