Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2009 10:26 - СРЕЩА НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПП ГЕРБ
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 3951 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2009 18:25


 На 5.ІІ.2009 г. в препълнената зала на НТС в гр.Кюстендил се състоя среща на хората с увреждания и представители на ПП ГЕРБ. Срещата беше организирана от "Жени ГЕРБ - Кюстендил" и "Съюз на хора с увреждания - Кураж" от гр.Кюстендил и беше открита от председателя на съюза Димитър Андонов. Срещата премина в изказвания, свободни дискусии и откровени въпроси към представителите на ГЕРБ.
 image
Темата на срещата беше "Хората в неравностойно положение - коректив на обществото". На участниците беше раздадена и програма, изготвена на база "Програма за развитие на социалната политика на партия ГЕРБ и политическата програма на ЖЕНИ ГЕРБ" и Съюз на хора с увреждания "Кураж". Целта на програмата е:
                - създаване на социални и икономически ресурси за хора в неравностойно положение
               - създаване на предпоставки за пълноценна социална реализация
               - осигуряване на ергономична заобикаляща среда

            ТЕКУЩИ ЗАДАЧИ
1. Периодични срещи с хора в неравностойно положение с цел запознаване и разрешаване на техните проблеми.
2. Пълно съдействие на хората с увреждания чрез общинските ни съветници и структури на ГЕРБ.
3. Законодателни инициативи във връзка с подобряване положението на хора в неравностойно положение.
4. Създаване  условия за пълноценна реализация във всички сфери на обществения живот и оказване на съдействие чрез използване на общинските и държавни институции.
5. Създаване условия за повишаване на квалификацията и образованието им с цел реализиране на пазара на труда.
6. Подобряване на системата на здравното обслужване на хората с увреждания и засилване на профилактиката сред ромското население.
7. Превръщане на заобикалящата физическа среда в достъпна за хората с увреждания. Внасяне в Общинския съвет на конкретни предложения в това отношение.
8. Осигуряване на методическа помощ при участие в програми и разработки на проекти по усвояване на Европейските фондове.
9. Оказване на съдействие за преференции при заплащането на данъци и такси, чрез внасяне на конкретни предложения в Общинския съвет.
10. Осъществяване на безплатни консултации във връзка с инвестиране, финансиране и кредитиране.
11. Осъществяване на безплатни консултации на хора, жертви на трафик и домашно насилие.
12. Провеждане на съвместни действия за премахване на социалната изолация на деца с увреждания и деца от ромски произход.
13. Осъществяване на периодични дарителски акции и благотворителни кампании с цел набиране на помощи и финансови средства в помощ на хора с увреждания и многодетни семейства.
14. Спомагане за реализация на даровити деца с увреждания или деца от ромски произход.
15. Създаване на условия за укрепване на здравето чрез спорт и туризъм и съдействие при използване на спортни обекти на държавата  при облекчени условия.
 image
  Представителят на НИС на ГЕРБ проф. д-р Здравко Гъргаров - преподавател по икономика в ЮЗ "Н.Рилски" в Благоевград каза, че проблемите като цяло в обществото са много и то натрупвани с години, но ние искаме те да се решат заонодателно /пенсии, осигуровки, здраве, деца с увреждания и мн.др./. Професорът каза още, че ако в България спе да се краде, то страната ни не ще се нуждае от помощи от Европейскя съюз.
Бяха поставени много въпросиза малките предприятия, където са работели инвалиди и сега закрити, за частните предприятия, насочени само към печалби и никаква социална дейност, за срамната просия чрез ЕСЕ-меси, коледни залъгалки и тем подобни, за абдикирането на държавата от социалната дейност, за концентрирането на всичко в София и още много други въпроси.
 image
 Йорданка Благоева /член на Олимпийски комитет исветовната шампионка на висок скок/ и председател на ЖЕНИ ГЕРБ каза, че и нейният баща е бил инвалид и още от малка е запозната с проблемите на хората с увреждания. Тя смята, че под натиска на ЕС и в България ще се решат проблемите на хората с увреждания и, че трябва да се даде равен старт на всички да учат и да работят.
 image
"Ние си залагаме своя авторитет и ще работим не само за хората с увреждания , но и за 60-70 и повече годишни пенсионери" - каза г-жа Благоева.
На срещата присъстваха и много журналисти и оператори на кабелни телевизии.
След срещата беше органиизиран малък коктейл, а участниците получиха рекламни материали.
 Ето и един клип, който се казва "България - раят на земята". Кликнете върху стрелката и го вижте и дано този рай не се превърне в пустиня. Това зависи и от нас.





Тагове:   кураж,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 917676
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031