Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2008 16:03 - АЛТЕРНАТИВНОТО ЛЕЧЕНИЕ
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 5923 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2009 18:41


На въпроса "Има ли алтернатива за лечение без лекарства?", отговорът е "Да" и най-често използваните методи са:
     -БАЛНЕО И  КАЛОЛЕЧЕНИЕ, ТЕРМОЛЕЧЕНИЕ, КИНЕЗИТЕРАПИЯ И АПАРАТНА ФИЗИОТЕРАПИЯ, ФИТНЕС И САУНА - колкото стари, толкови и нови методи, които се ползват при безлекарствено лечение и с успех се прилагат в гр.Кюстендил за лечение на заболявания на опорно-двигателната система, централната и периферна нервна система, гинекологични заболявания и стерилитет, някои кожни заболявания / псориазиси, екземи/, заболявания на мъжката полова система, професионални заболявания. Минералната вода в гр.Кюстендил и торфът, добиван при с.Байкал са безценни със своята лечебна сила. Стотици са , не само българите, но и много чужденци, които са пристигали сковани и с патерици и са си отивали напълно здрави и без никакви помощни средства /бастуни, патерици, инвалидни колички/. Тук са се лекували най-отбрани военоначалници по време на господството на Римската империя. В гр. Кюстендил има няколко балнеолечебни центъра. Ето телефони за връзка:
 Регистратура -  тел.:078/550970 
 Централа- тел.:078/550978 
 E-mail: sbrkn_bani@abv.bg
 http://kalnibani-kn.hit.bg
     - МАГНИТОТЕРАПИЯ- лечение чрез подходящо концентриране на магн.вълни, базиращо се  на лечебната сила, която магн. поле упражнява върху човешкия организъм. Магнитотерапията се прилага при безсъние, заболявания на сърдечно-съдовата система, хронични възпалителни белодробни заболявания, регулиране на кръвната захар, размиване на камъни в бъбреците и жлъчката, язва, заздравяване на костите и др. За тази цел се използват неодимови магнити от които се изработват магнитни стелки, гривни, клипсове,масажори, магнитотерапевтични пояси, възглавници и маншони, магнитрони за магнетизиране на водата и др. подобни.
     - РЕЙКИ - коригиране на  енергийните блокажи в тялото и изчистване на негативни енергии,.Рейки успокоява и облекчава болките, ускорява физическото оздравяване, спомага за преодоляване на психическите и емоционални травми. Рейки предлага лечение, приложимо при всички болести и методите за лечение се усвояват много бързо от всеки желаещ да ги използва, стига да е получил инициация или така нареченото Първо ниво, за което се издава и диплома.  И в гр.Кюстендил има рейки център, ръководен от мастер- учителя В.Новева, която се слави с много добри резултати и която не само лекува , но и провежда кратки курсове  и издава дипломи за Рейки -  І-во и ІІ-ро ниво. За повече информация можете да посетите нейният сайт: 
http://elvida77.blog.bg/ .За връзки с В.Новева можете да използвате  тел.: 078/551586  или GSM:0898843887
     -ФИТОТЕРАПИЯ, ФУНГОТЕРАПИЯ И РАДИЕСТЕЗИЧНА ДИАГНОСТИКА - в гр.Кюстендил има консултативен кабинет, ръководен от д-р В.Захариева и радиестезиста инж. Ж.Стефанова, които след радиестезична диагностика ви предписват подходяща комбинация от екстрат от гъби. За повече информация можете да посетите техният сайт: http://zdrave77.blog.bg/  , където ще научите за стотиците излекувани от рак и върнати към нормален живот.За връзка с конс.кабинет:GSM:0889326758 или GSM:0896684815
    -БИЛКОЛЕЧЕНИЕ/ФИТОТЕРАПИЯ/ - елементарни познания за билките, многото книги и билколечители ще ви позволят да предпазите организма си от увреждане и инвалидизиране. Малцина са тези, които вярват в силата на билколечението, но това е един много ефикасен безвреден метод и основно средство за профилактика. Трябва да се спазва определена комбинация от билки, съобразно заболяването и човека. Обикновено се прилага комплексно лечение на организма, не само на физическото тяло, но и на енергийните тела. Много са билкарите в града ни, като Антон Димчев, Чернев и др., които препоръчват при болни бъбреци да се пие  по 2-3 л. на ден кюстендилска минерална вода. Околностите на Кюстендил се славят с изобили от ценни билки, като: мащерка, жълт и червен кантарион, златиста кандилка, и др.
    -ХОМЕОПАТИЯ - това е метод за лекуване на подобното с подобно. На пациента се дава малки дози лекарство, което при здрави хора предизвиква същите симптомии, каккто при болния. За направа на лекарства се използуват източници, съставляващи околната среда на човека, които повишават жизнената  му енергия. Хомеопатията въздейства върху всякакъв вид заболявания и не лекува отделна болест, а човека като цяло.
    -ДРУГИ МЕТОДИ - ПСИХОТЕРАПИЯ, МЕДИТАЦИЯ, АКОПУНКТУРА, АКУПРЕСУРА, СУ-ДЖУК ТЕРАПИЯ - все методи, които в една или друга степен подпомагат лечението на увредените хора, спират развитието на болеста и възстановяват фунциите на организма. Пример в това отношение е най-новото постижение на източната медицина - СУ-ДЖОК ТЕРАПИЯТА,  средстово при което можеш сам да се грижиш за здравето си, усвоява се за няколко часа, без да е необходимо човек да има медицинско образование и всеки може да се лекува дори , докато гледа телевизия. Този метод е валиден, не само при баналните болести, но и при такива, трудно лечими от съвременната медицина, включително и ракови заболявания. Често лечебният ефект е светкавичен и се проявява още при първата процедура.Със  СУ-ДЖОК ТЕРАПИЯТА може да се лекува всеки орган, всяка частица от тялото. Напълно безопасен метод - едно от големите медицински открития на 20-ти век.
За повече подробности можете да посетите сайта за Су- джок терапия: http://www.mediks-bg.com
  Ето и един филм за специализираните центрове за рехабилитация в гр.Кюстендил. Приятно гледане и добре дошли в града на минералните бани.
   

 






Гласувай:
2



1. iliada - ЧУДЕСНО НАПИСАН МАТЕРИЯЛ!
04.10.2008 22:41
ТОЛКОВА ПОЛЕЗЕН И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕОБХОДИМ!вЯРВАМ ,ЧЕ ВСЕ ТАКА ЩЕ СЕ РАЗВИВА СТРАНИЦАТА ВИ ,КОЯТО С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ПОСЕЩАВАМ !
БЛАГОДАРЯ ВИ !пРИЯТНА ВЕЧЕР!
цитирай
2. анонимен - АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
10.10.2008 07:52
Наистина ,прочитайки материала се замислих над многото възможности на алтернативната медицина . Имайки пред вид състоянието на днешната медицина и фармация и "грижата " им за болните да увеличат ползването на лекарствата , смятам , че все повече трябва да се обръщаме към минали традиции . Ще следя вашия блог с пожелание да ни посочвате полезни за нас неща от алтернативната медицина .Мисля , че могат да намерят място и някои конкретни изпитани рецепти .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 921814
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930