Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2008 16:26 - СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ ЗДРАВЕТО. КЪДЕ СМЕ НИЕ?
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 5779 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2009 18:46


Преди години излезе от печат книгата на д-р Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето", която разбули доста скрити факти за причините, водещи до увреждане на здравето на хората.Същото се отнася и за новата му книга "Окована свобода", които книги е трудно да се намерят в книжарниците.Ето как изглеждат:
image
Като се позовавам на тях и много други изследвания, ще обобща написаното и дам някои препоръки.
  За много хора здравоопазването е доходен бизнес, а медицината експлоатира хората, като им предлага фалшиви и неизпълними обещания за здраве. В Б-я умира по 1 човек на всеки 12 мин. Всеки 5-ти българин умира преждевременно от пушене, а алкохолът причинява цироза на черния дроб и високо кръвно.60% от учениците пият, а 1,5 милиона българи над 14 г. пият системно.
  В Б-я има регистрирани над 40000 наркомани, но реално са повече от 100000.
  България е на 1-во място в света по брой на инфаркти, заема челно място сред затлъстелите нации, поради голямата бедност, водеща до завишена консумация на хляб, консерви и долнокачествени храни, вместо плодове и зеленчуци.
  Промяната на живота е най-евтиното и ефикасно лечение, а защитата от вируси - силна  имунна система , която се подържа чрез правилно хранене, чист въздух и физически упражнения. Българинът води заседнал живот, непрекъснато е в стрес от икономическия, социален и политически живот, има изградени лоши навици.
 Според д-р Гълъбов медицината е нова мафия, която създава болести и убива за власт и пари, а фармацефтичният бизнес  не е заинтересован от евтини и ефикасни лекарства, водещи до излекуване, предлага ни  се грешна информация, непрекъснато ни манипулират. Чрез  медиите се всява страх и безнадежност и се предлага най-често единственото решение - лекарствата. Лекарите са дистрибутори на фармацефтичната промишленост, която им се отплаща много добре. Чрез лекарите пациентът обслужва индустрията, а не тя него.
  С цел предотвратяване на уврежданията непрекъснато се говори за превантивни мерки, но нищо не се върши. Здравето е не само липса на болести или увреждания, но то е пълно физическо, психическо и социално благополучие.
  В момента няма ефикасни лекарства и терапия за хронично болните.Разходите за здравеопазване нарастват експоненциално, но резултатите са много малки. Продължителността на живота намалява, броят на увредените хора се увеличава, вследствие на порочния кръг- псевдолечение и неадекватна профилактика. Заливат ни с нови "ефикасни" лекарства, но никой не споменава за дълготрайните им странични ефекти, а много от бактериите и гъбичките са станали резистентни на антибиотиците, а самите антибиотици, които ни предписват, служат като хранителна среда за някои микроби.
  На пациента не се гледа като на човек, нуждаещ се от здравна помощ, а като на купувач на  медицински  продукти.  Корпоративните интереси разболяват и убиват хората, а лекарят поставят в подчинено положение, така че той изпълнява вредни за болния практики. Лекарите са принудени чрез заплаха да прилагат методи, които знаят, че не действат, като химиотерапията, която много повече уврежда , отколкото лекува и изобщо не удължава живота. Съвременните лечения са не само скъпи, но и изключително токсични и неефикасни. 80% от официалните лечения не са доказани в клинично контролирани изследвания.
  Здравеопазването е монополизирано и всякаква алтернативна медицина се елеминира още в зародиша и. Мечтата на фармацефтите е да прилъстят всички хора към доживотна зависимост от дадени лекарства за някоя болест, която те всъщност нямат. Има и лекари- хуманисти, които най-често се оставят на заден план и потъват в забвение.
   Най-често медицината лекува само физическото тяло, а претендира, че лекува целия човек. Тя лекува болести, а не конкретни хора. В момента има сложна и скъпа апаратура, но не и изкуство за лечение, като най-често лекарят и пациентът са отчуждени. Създадени са шаблони за лекуване на всеки вид заболяване и всяка фаза е калкулирана, както в завод, с цел контрол от финансовите акули. Медицината е устроена така, че колкото повече лекарства вземаш, толкова по-болен се чустваш. Повече болни - по-големи печалби.
    Къде е профилактиката у нас? Само приказки, при които здравноoсигурителната каса не плаща за профилактичните прегледи, а само лечението т.е. продажбата. Често се правят ненужни прегледи,, които застрашават здравето на пациента, а "лекарите -супермени" се смятат за пазители на ключовете на живота и смъртта. Налице е конфликт между лекарската съвест и неуспехите.
   Здравето на хората е функция на социалната болест на човечеството - бедност и неравенство.
   Половината човечество живее с два долара на ден, а 1/4 - с 1$ на ден. Къде сме ние?- голяма част от пенсионерите живеят с около 2 долара на ден. В много африкански страни хората умират от
глад.  Къде сме ние? - стотици пенсионери и роми ровят по кофите за боклук, за да не умрат от глад.
  Богатите американци /1%/ притежават 40% от собствеността, а 32 % живеят под границите на бедността.  Къде сме ние? - 1/4 от българите живеят под границите на бедноста.
  В развиващите се страни всяка година умират 11 млн. деца. Къде сме ние? - България е с най-висока смъртност в ЕС. Тази година броят на първолаците в страната е със 7000 по-малко от миналата, а в гр.Кюстендил - с 244 по- малко. Това е едно цяло училище.
  България се топи  много бързо, а бългаите, които не са я напуснали живеят в непрекъснат стрес при ежегодно шоково увеличение на цените, лош транспорт и здравеопазване, некачествени хранителни продукти, замърсена околна среда, голяма престъпност и байганьовщина, лоши съседски взаимоотношения. Кога ли ще ги стигнем европейците, независимо, че България е отдавна в ЕС. А сега вижте и един филм за разликата между българите и истинските европейци.

 



Тагове:   здраве,


Гласувай:
2



1. анонимен - България загива
19.09.2008 18:35
Напълно съм съгласна с това, което пишете и точността на изразите, които използвате. Ние сме живи свидетели но гетоцида към българите, особено към нашите родители - пенсионерите и инвалидите.
Майка ми е с 105 лв. инвалидна пенсия и ако не я подпомагаме, до сега да е починала.
Даниела
цитирай
2. iliada - Привет от Плевен!
04.10.2008 22:39
Чудесен блог имате ! Това което прочетох тук е невероятно , но пък филмчето- НИЕ И ЕВРОПА може и да разплаче човеек ако се поразмисли и голям рев ще падне!
С приятелски поздрав на Вас и Кюстендил!
цитирай
3. анонимен - Браво, привет и от Варна!
05.10.2008 21:29
Имате страхотен сайт, от който научих много неща, особено за здравето и добавките към хр. продукти, с които ни тровят.Явно имате добри познания. Пишете още. Ще следя с интерес вашите изяви.
Мариела
цитирай
4. анонимен - Здравейте от Чикаго!
13.04.2009 06:02
Конспирацията е наистина световна и мога да го заявя абсолютно от погледа на човек живеещ извън страната. Болниците в Америка са огромни, в същото време детските градини са миниатюрни. Всяка зелена площадка отдавна не е зелена... По събърите е по-различно. Всяка къща е длъжна да поддържа зелена площ отпред. За целта се пръска с химикали, които унищожават всяко едно глухарче или нещастна билка, дръзнала да покаже главица на американска земя. Ако искате да наберете коприва, все пак силиция в нея е в огромно количество и е толкова необходим на всеки жив организъм, ..., просто забравете. Няма я. Билката е #1 враг на фармацеевтиката. Билкарството е от векове, а ствременната фармацевтика от 100 години. Кое мислите е наистина стойностно. Човешката същност е подкупна и на тая база, има огромен брой хора, заблудени, станали лекари уж с хуманна цел, но уви, малко късно разбират, че са чели доста грешни книги. Естествения интелект е на път да изчезне. Американските деца, особено от големите градове, нямат живец. Те са комп=търно затормозени и освен електронни игри, нищо не ги вълнува. На олимпиадите по математика ще видите индийчета, дръпнати очички, полячета, българета, русначета, но не и американчета. Мисленето в Америка е забранено със закон. Да вземеш стипендия, че играеш футбол е по-верочтно, отколкото ако си с отлична диплома и си гений по математика. Когато хората са болни, те имат лични драми, което е добре дошло за управяващите. Уви, много късно разбират в каква примка са попаднали.
Трябва да се подкрепя всяка алтернативна медицина и мисля, че дощло времето и за алтернативно образование. Беше добро нашето образование, но вече не е. Еврейското училище в София изучава математиката на много високо ниво, а в останалите училища то е свалено на минимума. Кой кого и защо управлява. .. Мога да говоря много, но засега толкова. Английската кралица стана на 100 май години, а другите хора си отиват млади. С какво ли се храни тая жена? Не ми прилича да ходи по фитнес зали... Светът тепърва ще открива истината,...
цитирай
5. анонимен - пак аз
13.04.2009 06:14
За филмчето. Има една старица до нас, на 86 години. тя с умилние си спомня, като дете как ходела на пазара с майка си, купували жива кокошка и я ... за съботата. С умиление си спомня за къщичката, която и я взели, защото не могла да плаща данъците и след смърта на мъжа и, и за малката градинка, дето си гледала домати, краставици , подправки...

Аз мисля, че ако може във филмчето да включите и нещо такова, как например изглежтат западните лудници, или евтините старчески домове/ за бедните искам да кажа/ защото животът изглежда толкова розов на Запад, но само докато не станеш част от машината за пари. Докато имаш сила, да ти я вземат, си ОК, но после, тежко ти. Аз в Америка за пръв път разбрах, че тук понятие РОДЕН ДОМ няма. И аз лично смятам, че социализма, да, дошъл е с кръв, с много кръв, но като идея, ... те са ни изпуснали на времето, дали са ни образование. Затова сега оправят тази грешка, стремят се да ни направят лумпени, хем глупави, хем болни, и И.. Дай кръв и зрелища на тълпата и управлявай!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 922195
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930