Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2008 10:50 - КОИ СА ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА УВРЕЖДАНЕ НА ХОРАТА?
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 5350 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2009 18:48


България гони рекордите по заболеваемост на населението си, които "рекорди" често водят  до инвалидизиране. Като се имат предвид и многото други фактори, като автомобилни катастрофи, трудови злополуки, неправилно лечение и т.н., то ние започваме да се губим като нация. По улиците, не само на Кюстендил, Дупница и Бобов дол, но и в цялата страна се срещат все повече хора с бастуни, патерици и инвалидни колички. Вижте диаграмите за раждаемостта, смъртността и естественият прирараст на 1000 души от населението и си направете сами извода какво става с нашата страна - България.
image 
      Кои са основните фактори за тези увреждания?
   1.Социално значими заболявания - това са сърдечно-съдовите, онкологичните, белодробните и психични заболавания, както и захарният диабет, отравянията и травмите. Сърдечно-съдовите заболявания са най-масовите, както в България, така и в гр.Кюстендил и са основна причина за инвалидизирането и смъртността на хората. Те са основа и за високо кръвно налягане, инфаркти и инсулти. Особено тежки поражения нанася некомпенсираният диабет след 45г. възраст. Само през миналата година са инвалидизирани над 45000 души вследствие  промени в организма от  диабета
   2.Пътно-транспортните злополуки - войната по пътищата продължава и всяка сутрин слушам с болка за десетките осакатени и убити от всички възрастови групи.
   3.Въздействието на околната среда- замърсен въздух, водите в реките, шумът, газовете от автомобилите, цигареният дим в сладкарниците и ресторантите и много други.....
   4.Тютюнопушенето, като основен фактор при сърдечно-съдовите заболявания и въпреки, не особено добре направени закони за ограничаването му, продължава да се разраства. Не може в ресторанта или кафенето да има две съседни маси, като едната да е за пушачи, а другата - за непушачи. В гр.Кюстендил се увеличава броя на жените пушачки, особено при бъдещите майки, което е основа за раждане на деца с увреждания, с  диабет и какви ли не още заболявания на зародиша, водещи до тежки увреждания след раждане на детето.
   5.Зоупотребата с алкохол и наркоманията - два тежки бича за обществото, водещи, не само до престъпления, но и до тежки увреждания. Всяко съботно утро гр.Кюстендил осъмва с обърнати кошчета и кофи за боклук, а през ноща могат да се чуят по улиците пиянските викове на завръщащите се от дискотека групи и ........няма кой да ги спре!???
   6.Нерационалното хранене и използването на храни с много "подобрители", стабилизатори и консерванти, за които ще пиша в отделен постинг.Започнахме да консумираме сирене и кашкавал, направени без мляко, колбаси без месо , соеви продукти, които стоят с години и не се развалят, а само тровят организма.В момента между фиримите се провежда негласно състезание  на тема:"Кой ще направи по-голям фалшификат?".Основната цел е печалбата и не нормалната 20-30%, а 500-1000%.
За тази цел  и за много кратко време основните хранителни продукти и горива увеличиха двойно и тройно цените си за разлика от пенсиите, който "нарастнаха "с 10%, проценти изядени от инфлацията, а малките помощи от 16 лв. на хората с увреждания не мръднаха и с 1%, а именно те имат нужда от увеличение , за да живеят и то много мизерно.
  Липсата на средства за пълноценно хранене води до затлъстяване и обездвижване, а от там до дегенеративни заболявания на опорно-двигателната система и временна или трайна нетрудоспособност. Основна част от българите са в тежка икономическа зависимост, вследствие на неправилно провежданата политика към пенсионерите и  хората с увреждания.
  По-долу съм показал някои цени на основни продукти в Германия и у нас през лятото на 2008г.


image
За ваше сведение - 1кг. олио на този етап у нас се продава межу 3 и 4 лв., а в Германия е 78 стотинки.Кивито в Германия е 58 ст., а у нас струва 4 лв.

image
Една консерва сардина  в Германия струва 98 ст., а у нас -1,50 лв.
Сравнете заплатите и цените на електоенергията и парното у нас и в Германия?

image

А ето и цените на горивата:
image

В различните страни от ЕС цените варират, има и по-високи цени от нашите, но несравними по отношение на заплати и пенсии. И още цени:
          - 1 кг.телешки пържоли  - 4,67 лв.
          - 1кг. свински врат - 7,80 лв.
          - 1 кг. бройлер - 5,14 до 5,80 лв
          - 1л. минерална вода - 0,25 лв.
          - 1л. безалкохолни напитки- 0,50 лв.
          - 1 кг. кафе - 9,97 лв. до 18 лв.
          - 100 гр. шоколад - 0,76 лв.до 1,95 лв.
          - 1 кг. портокали - 2,07 лв.     и т.н.
В момента у нас  в големите супурмаркети отново се сменят цените нагоре, нанася се нов ценови шок на българина и докога ли? Няма кой да спре самозабравилите се търговци, които освен огромните печалби, не виждат нищо друго пред себе си.


Тагове:   кураж,


Гласувай:
2



1. анонимен - кои са основните причини за болестите
26.10.2008 10:31
Изпуснали сте още един фактор и то голям процент от болестите предизвикани от фармацефтични продукти , неправилно лечение , лекарски грешки на неквалифицирани лекари и търговски сделки между лекари и пациенти ( последните поради липса на средства )
цитирай
2. анонимен - кои са основните причини за болестта
27.10.2008 07:40
Този месец са правени замервания на почвата в дълбочина за последиците от войната в Косово в Кюстендилския регион - някой да оповести резултатите ??? Бомбите с беден уран си казаха думата . Дърветата почти изсъхнаха , каквито и грижи да полагаме на места нищо не расте !!За хората да не говорим - масово освобождават НОЙ от задълженията да изплаща пенсии . Да не говорим за болните от рак и костни заболявания !!!
цитирай
3. анонимен - кои са основните причини за болестта
27.10.2008 07:40
Този месец са правени замервания на почвата в дълбочина за последиците от войната в Косово в Кюстендилския регион - някой да оповести резултатите ??? Бомбите с беден уран си казаха думата . Дърветата почти изсъхнаха , каквито и грижи да полагаме на места нищо не расте !!За хората да не говорим - масово освобождават НОЙ от задълженията да изплаща пенсии . Да не говорим за болните от рак и костни заболявания !!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 917083
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031