Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2008 03:43 - УЧРЕЖДАВАНЕ НА СЪЮЗ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ
Автор: and08 Категория: Регионални   
Прочетен: 3411 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2009 18:50


Мили, приятели на blog.bg, на 19.VІІ.2008 г. в гр.Кюстендил беше създадено сдружение с обществено полезна дейност "СЪЮЗ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ "КУРАЖ"" с цел интегриране на хората с увреждания в обществото. Ето и логото на съюза и част от  членската карта. За тази цел ние ще image
привличаме и организираме членове и симпатизанти на съюза, ще проучваме проблемите на хората с увреждания и ще настояваме пред съответните оправомощени органи за решаването им. Сдружението ще участва с експерти при разработване на различни нормативни документи и ще съдейства на държавните и обществени органи и организации за преодоляване на бюрокрацията при определяне характера и степента на увреждане на здравето на хората с увреждания и за безпрепятствено ползване на предвидените с нормативни документи права и облекчения. Ние разрабогваме програми за трудова, социална, битова и комуникативна рехабилитация на хората с увреждания и начините за тяното приложение. Чрез този сайт ние ще търсим начини за финансиране на различни съпътствуващи дейности, ще се опитаме да повишим образованието и квалификацията на хората с увреждания, ще разкриваме причините, които са довеле до тези увреждания и начините за спиране на процесите на тези увреждания чрез развитие на интелектуално-творческа, спортна и туристическа дейност на членовете си, чрез подобряване на здравното, социалното, културното и битово обслужване на своите членове. Все повече и повече са децата и юношите с увреждания, които трябва да се интегрират от ранна възраст в обществото, да се задоволят техните специфични погребности. Като работим за преодоляване на архитектурно-строителните , транспортните и комуникационни бариери в община Кюстендил, ние ще съдействаме за производство на съвременни технически средства и съоръжения, облекчаващи живота на хората с увреждания. Чрез информацията, която ще представим в блога, ще спомогнем за ограничаване на условията за трамвиране и инвалидизиране на здравите хора.
   За мен blog.bg е най-четеният сайт, със стотици хиляди посетители и затова, информационните материали, които ще представим, ще стигат , не само до жителите на община Кюстендил, но и в цяла България, та дори и до българите живеещи по света, които могат да съдействат за контакти със сродни международни организации и други благотворителни такива с цел участие в международни програми, форуми и други.
    Нашата дейност е открита и основната и цел си остава отстояване и защитаване на интересите на хората с увреждания пред  държавните, административните, общинските, обществените и другите органи и организации в страната и чужбина, подпомагане на индивидуалното и групово равнище на социалната, трудовата, медицинската и битовата рехабилитация на хората с увреждания.
   
Нека хората с увреждания се възприемат като равноправни и равнопоставени членове на това общество.
 
УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА СЪЮЗА:
  Председател:- инж.Димитър Бл. Андонов
  Членове:  - Динка Л. Станкова
                      - Иванка Ст. Пешева
                      - Соня Йор. Младенова
                      - Георги Йор. Страшников
  А ето и моята визитна картичка за контакти:
  image

За всички приятели на гр.Кюстендил малка  видео разходка  из града и околностите му.
 





Гласувай:
2



1. net - Успех, и дано не сте като другите
13.09.2008 15:57
Когато разбера, че се "Учредява" нещо ме бодва под лъжичката. С пустият си песимизъм, все си мисля, че нещо пак се върти там.
Нещо като съюзът на слепите, който издържа един доста завиден щат. Или пък " Кооперация на инвалидите" , в която слава богу няма много инвалиди, но поне печалбата от дейнстта на тази кооперация да е за издръжка на инвалиди, а не за скъпи коли на управленския персонал и т.н.
Та предполагам вече ме разбрахте.
Желая, медицината ни да напредне така, че хората с увреждания да са единици и всички ние, които не се чувстваме "увредени" да ги считаме за равни и като нас
цитирай
2. optimum2 - Поздрави и пожелания за успехи
13.10.2008 02:08
Бъдете конкретни, дайте възможности, хората да научат неща, които ги касаят.Какво предлага Кюстендил като база ?Как да се възползвам от тези услуги...
Желая успех на това начинание
Нека бъдем усмихнати.
цитирай
3. анонимен - az
13.12.2008 15:08
Браво! Чудесно начинание! Много добър сайт!
Дерзайте , приятели!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: and08
Категория: Регионални
Прочетен: 922715
Постинги: 203
Коментари: 37
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930